Notícia

Els castells a l'UCE

NOTÍCIES DES DE PRADA

Patrimoni Immaterial
Dins de la programació d’activitats sobre cultura popular i tradicional de la Universitat Catalana d’Estiu, el dimecres 17 d’agost es dedicà específicament als castells, la seva història, el seu present, el seu reconeixement i el seu futur.

Guillem Soler, gerent de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, fou el responsable de la primera intervenció de la jornada. En la seva conferència “Panoràmica del món casteller 2011” féu un repàs del que ha significat el fet casteller en aquests darrers trenta anys, en els que s’han assolit més colles, més llocs, més nivell, més seguretat, més previsió, més prestigi social i més visibilitat que mai.

La segona intervenció anà a càrrec de Lluís Garcia Petit, cap de patrimoni del Centre Unesco de Catalunya. Amb “Els castells com a exemple de patrimoni immaterial de la humanitat” exposà el procés i el seu perquè, tot acotant el concepte. (Podeu trobar un resum de les seves intervencions en aquest mateix Tornaveu, a l’article: Castells, passat, present i futur).

Miquel Botella, vicepresident de la Coordinadora de Colles Castelleres s’ocupà del tercer parlament. En la seva conferència, titulada “Tradició i futur del món casteller” presentà el model de colles castelleres com a model d’èxit, aprofundint en els reptes i els perills que suscita el futur i la necessitat d’adaptar-se als nous temps, tot presentant els valors del món casteller.

La presència dels castells a l’UCE acabà amb un taller pràctic a la tarda, de 15:00 a 17:00h, a càrrec dels Castellers del Riberal de Baó, a l’espai del tendal. Una estona didàctica, concebuda com a experiència iniciàtica per a aquells que volen començar a endinsar-se en el món dels castells i volen saber, per exemple, com es construeixen, quines parts l’integren o com es fa la pinya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article