Notícia

Les històries d’arrel tornen al carrer amb el Festival de Llegendes de Catalunya

Sant Martí de Tous acull el certamen entre el 30 de juny i el 3 de juliol, que enguany arriba a la XIII edició

Festes i festivals
El Fesllecat segueix apostant per les produccions de nova creació i les companyies en residència
El Fesllecat segueix apostant per les produccions de nova creació i les companyies en residència

Recuperar, potenciar i donar a conèixer històries i llegendes populars que coexisteixen arreu dels Països Catalans. Amb aquest objectiu, l’any 2010 naixia el Festival de Llegendes de Catalunya, que convertia la població de Sant Martí de Tous en la capital d’aquest patrimoni cultural que comparteixen les terres de parla catalana.

La XIII edició ja és a punt amb activitats per a totes les edats que es duran a terme a Sant Martí de Tous entre els propers 30 de juny i 3 de juliol, amb un cartell que segueix apostant per les produccions de nova creació i les companyies en residència. Històries, personatges i melodies populars tornaran a omplir els carrers amb diverses creacions que beuen de les històries d'arrel. El Festival Llegendes s’ha consolidat com un espai d’exhibició de les creacions que tenen com a punt de partida les llegendes i les històries populars. La programació consta d’una trentena d’espectacles de teatre, música, dansa, titelles i narració repartits en diferents zones del poble, com el Castell, l’Ateneu, la plaça de l’Ajuntament, l’Església, el Safareig, el Casal, el Parc Bató, La Casa del Teatre Nu i l’Espai Llegendes.

Tres dels projectes que formen part de la programació d’enguany són estrenes de companyies que han fet residència a La Casa els darrers mesos. Es tracta de La Cervical, amb el Taller de llegendes reciclades, Inca Teatre, que presenta Portes obertes, l’epíleg, i Infantilades, amb Infants de sol i lluna. Durant l’edició passada, dues companyies que van fer residència porten ara el seu espectacle al DeLlegendes: Matito Titelles, amb Tomassa, la Xatarrina, i la Cia. Jordi Font, amb Ells i jo.

Els espectacles del festival tenen un preu fixat de dos euros (amb algunes excepcions, en què són gratuïts) i les entrades es poden comprar de manera anticipada i fins a una hora abans de la representació al web del festival. El festival està organitzat per Teatre Nu, un col·lectiu de professionals de l’art escènic que produeix i fa girar les seves pròpies creacions. En vint-i-dos anys de trajectòria, han creat una vintena de muntatges amb els quals han realitzat més de dues mil funcions.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article