Notícia

Cerdanyola celebra divendres 1 de juliol els 20 anys del Concert al Castell

L’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès (AMCV) repassarà les peces més representatives d’aquestes dues dècades

Societats musicals
El Concert al Castell donarà el tret de sortida a la temporada d'estiu a Cerdanyola
El Concert al Castell donarà el tret de sortida a la temporada d'estiu a Cerdanyola | AMCV

El divendres 1 de juliol la banda i la coral de l’Agrupació tornaran a donar el tret de sortida a l’estiu cultural a Cerdanyola des dels jardins del castell de Sant Marçal. Per celebrar que enguany ja són 20 edicions, el concert oferirà un tastet als temes més representatius d’aquests anys, abastant tot tipus de gèneres, des de música clàssica i òpera fins a bandes sonores, passant pel swing o el pop-rock. El concert reunirà, per primer cop, el director de la Banda, Raúl Lacilla, i el de la Coral, Manel Cubeles, i comptarà amb col·laboracions especials.

La 20a edició del Concert al Castell s’ha plantejat com “un exercici de memòria col·lectiva i com un homenatge a totes les persones que, des de dalt i des de baix de l’escenari (músics, també voluntaris, públic, proveïdors...), han fet possible aquest concert al llarg de vint anys”, explica Laia Serós, presidenta de l’AMCV. Per això, el programa oferirà un “recorregut pels Castells passats, a través d’algunes de les peces emblemàtiques que han sonat al llarg d’aquests anys”.

L’AMCV no han detallat el repertori per mantenir l’element sorpresa, però sí que avancen que una de les peces seran Les Danses Polovtsianes de l’òpera El príncep Ígor, d’Aleksandr Borodín, que va sonar en la primera edició del cicle l’any 2002. “A partir d’aquí el concert transitarà per les diverses temàtiques que han centrat cada castell, des de les bandes sonores, la sarsuela, la música llatina fins al swing i el pop-rock.

Per ajudar a fer aquest exercici de memòria, a l’escenari pujaran també diversos artistes convidats, entre ells, alguns d’ells músics o cantaires que van participar en alguna de les edicions anteriors del cicle.

Laia Serós explica que la vetllada serà també molt especial perquè podrà comptar amb el director de la Banda, Raúl Lacilla, en el seu primer Concert al Castell, després de ser baixa d’última hora l’any passat per contacte estret d’un positiu de Covid-19. Estarà acompanyat per Manel Cubeles, director de la Coral, per al qual serà aquesta serà la seva dotzena edició. 

Enguany el concert recuperarà la plena normalitat, amb el format de dues parts i descans a la meitat, i sense restriccions d’aforament. Es van posar a la venda mil entrades, que es van esgotar al cap de poques hores. Laia Serós destaca aquesta “confiança” del públic que, “després de dos anys molt complicats a nivell logístic, de gestió i de restriccions, ens dona una gran energia per entomar els últims assajos”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article