Notícia

En marxa la Llei de Drets Culturals

El govern ha aprovat la memòria preliminar de l’avantprojecte de Llei

Associacionisme
La Llei de Drets Culturals vol garantir l'accés i la participació universal a la cultura
La Llei de Drets Culturals vol garantir l'accés i la participació universal a la cultura

En la conferència de valoració del primer any de legislatura, celebrada el 25 de maig al Cercle de Cultura, la consellera de Cultura Natàlia Garriga va manifestar la voluntat que la Llei de Drets Culturals comenci el tràmit parlamentari a finals de 2022 o principis de 2023. Prèviament, el Departament de Cultura impulsarà un procés participatiu per conèixer les aportacions de la ciutadania i l’associacionisme en el nou articulat, a partir de la memòria preliminar de l’avantprojecte de llei que ha aprovat el govern aquest dimarts.

La nova normativa vol evitar la discriminació a l’oferta cultural per motius socioeconòmics, origen o gènere, i en paral·lel garantir el dret a la participació dels ciutadans en el fet cultural, tant en la dimensió individual com col·lectiva. Un altre àmbit on desitja incidir la Llei de Drets Culturals és la protecció del drets laborals dels professionals. Per fer-ho, es preveu regular aspectes com les les condicions laborals dels treballadors, la defensa dels drets de propietat intel·lectual o l’impuls de l’emprenedoria.

A finals del 2021, el Departament de Cultura també va aprovar la memòria preliminar de la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial Català i de l’Associacionisme Cultural.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article