Notícia

El pessebrisme, declarat Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial

El Consell de Ministres ha pres la decisió aquest dimarts

PessebristesPatrimoni Immaterial
Pessebre tradicional al Museu Marès
Pessebre tradicional al Museu Marès | Ajuntament de Barcelona

La UNFOEPRAE vol que el pessebrisme sigui inscrit a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial (PCI) de la Humanitat. Per aconseguir-ho, prèviament s’ha d’incloure en els inventaris de tots els Estats que presentaran la candidatura a la UNESCO. És el pas que ha fet el Consell de Ministres aquest dimarts, amb la declaració del pessebrisme com a Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de l’Estat espanyol. Una decisió avalada pel Consell del Patrimoni Històric i les Universitats de Murcia i Navarra com a institucions consultives.

En el Reial Decret que oficialitza la decisió, el Ministeri de Cultura destaca que el pessebrisme és un fenomen sociològic que transcendeix l’àmbit religiós, així com la seva importància per preservar els oficis tradicionals i els artesans especialitzats. La declaració també destaca l’estreta relació que manté amb la tradicional oral, narrativa i musical.

La candidatura internacional compta amb el suport d’entitats de Catalunya, País Basc, Àustria, Alemanya, República de Malta i Espanya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article