Notícia

Campanya de micromecenatge per fer possible el Colomí de Sant Andreu de Palomar

El disseny de la bèstia ha estat encarregat a l’escultor Manel Llaurador

Es necessiten 4.200 € per fer possible el Colomí de Sant Andreu de Palomar
Es necessiten 4.200 € per fer possible el Colomí de Sant Andreu de Palomar

La Germandat de Trabucaires, Geganters i Grallers de Sant Andreu desitja estrenar el Colomí en un espectacle visual i sonor previst el 12 de novembre a la plaça Orfila. La nova figura festiva comptarà amb dues peces pròpies, composades per Jaume Cuartero i Sònia Arias: la Marxa del Colomí brindarà l’acompanyament musical en l’arrencada de les cercaviles i entrades a Plaça, i el Ball Solemne serà l’escenari sonor dels moments més emblemàtics de la festa, com l’Ofici de Festa Major o l’Esclat Andreuenc. Perquè tots aquests projectes esdevinguin realitat, la Germandat vol reunir 4.200 € a través de la plataforma Verkami.

La figura ideada per Manel Llaurador té les ales i la cua estesa, en posició d’arrencar a volar en qualsevol moment, i està coronada amb una tiara amb imatges icòniques de Sant Andreu de Palomar. L’escenògraf Marc Udina ha confeccionat el disseny dels portadors i figurins, que aniran vestits de blanc, amb pantalons bombatxos i camisa  de fil de coll mao, a més de mitgetes calades, faixa i espardenyes.

Per què s’ha optat per la construcció d’un colom, un element poc usual en els seguicis festius de Catalunya? Des de la Germandat apunten motius històrics -el colom apareix en l’escut municipal de Sant Andreu des del segle XVIII- però també festius; amb l’elecció del Colomí, se segueix la línia discursiva del Seguici Festiu de Sant Andreu, conformat per figures transgressores i de nova creació. També es vol transmetre, d’altra figura, el missatge de fraternitat, pau i germanor entre els pobles que està associat als coloms.

Algunes de les recompenses que la Germandat ofereix per participar en la campanya de micromecenatge són un domàs de Festa Major, una samarreta d’edició limitada inspirada en el Colomí, el CD “Fes-te Sant Andreu, les músiques de la Festa Major andreuenca”, i per les aportacions més importants, posar el nom del donant en una placa gravada a l’interior de la figura.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article