Notícia

Els detalls del 34è Aplec Internacional

Se celebrarà entre el 26 i 28 d’agost a Elvas (Portugal) amb la participació de 34 grups i més de 600 participants

Festes i festivals
Representació dels grups lleidatans que participaran al 34è Aplec Internacional
Representació dels grups lleidatans que participaran al 34è Aplec Internacional | Institut d'Estudis Ilerdencs

L’Institut d’Estudis Ilerdencs va acollir, ahir a la tarda, la presentació del 34è Aplec Internacional, organitzat per l’Associació per a la Difusió del Folklore (Adifolk), la Delegació de la Generalitat de Catalunya a Portugal i la Cámara Municipal d'Elvas. Més de sis-cents catalans es desplaçaran a la ciutat portuguesa en la gran cita internacional de la cultura popular catalana. L’acte va comptar amb la participació de la vicepresidenta de la Diputació de Lleida Estafania Rufach, el regidor de la Paeria de Lleida Paco Cerdà, així com els representants d’Adifolk: el president Ivan Besora i el vicepresident Oriol Ramírez.

Com és habitual en la celebració dels Aplecs, la 34a edició també comptarà amb una mostra transversal d’expressions festives: agrupacions musicals, balls de seguici, bastoners, bestiari festius, corals, diables, esbarts, falcons, gegants i capgrossos, sardanistes, trabucaires, i manifestacions tradicionals (pubillatge, jocs o gastronomia, a càrrec de la FECOLL). Entre els grups participants, dues novetats a destacar: la Cobla de l’Aplec, una formació que es reunirà específicament per l’ocasió, i la participació -també per primera vegada- del Cor de Cambra de la Federació Catalana d’Entitats Corals. El gruix d’activitats se celebraran a la Plaça de la República d’Elvas, ciutat declarada Patrimoni de la Humanitat.

El programa també comptarà amb el concurs de grups de Portugal, a més de conferències i un parell d’exposicions: “Adifolk, internacionalitzant la cultura popular des de 1972”, que repassa la trajectòria de l’entitat, que enguany celebra els 50 anys de vida, i “Il·lustracions de la cultura popular catalana”, comissariada per colors.cat

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article