Notícia

Els Premis Ateneus 2022 obren la convocatòria

Les candidatures es poden presentar fins al 15 d’octubre i al desembre es farà el lliurament dels guardons

Associacionisme
Gala dels Premis Ateneus 2021 celebrada al Circ Raluy de Barcelona
Gala dels Premis Ateneus 2021 celebrada al Circ Raluy de Barcelona

Reconèixer la creativitat, l’originalitat, la qualitat i l’esforç que fan entitats, persones i empreses del país per promoure la cultura i l’associacionisme és l’objectiu dels Premis Ateneus, que enguany arriben a la seva 33a edició. Impulsats per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC), els guardons augmenten la dotació econòmica i estrenen un nou espai web, amb àmplia informació sobre l’edició actual i les anteriors.

Els premis són una de les cites claus dels ateneus catalans, i un dels referents dins de l’associacionisme cultural català, per la seva llarga trajectòria, l’àmplia participació i la voluntat de ser un reconeixement de l’esforç de les entitats culturals. Les entitats federades poden optar a quatre categories: Comunicació associativa, Creativitat artística, Jove, proposa! –adreçada a grups de joves entre 16 i 30 anys–  i Treball en xarxa –per a iniciatives organitzades conjuntament amb d’altres que potenciïn la incidència de l’associacionisme a la societat. Pel que fa a les entitats no federades, poden optar al Premi Ateneus a la categoria Foment de la participació.

A les categories de Comunicació associativa, Creativitat artística i Foment de la participació es concediran tres premis: un primer premi consistent en 2.000 € i un guardó, un segon premi de 1.000 € i un diploma acreditatiu, i tercer premi de 500 € i un diploma acreditatiu.

Les altres dues categories (Jove, proposa! i Treball en Xarxa) tindran un sol premi, consistent en un guardó, 2.000 € i un suport tècnic de la FAC per acompanyar la realització del pla de comunicació del projecte guanyador durant tres mesos.

Les candidatures s’han de presentar només a través del formulari de participació disponible al web fins a les 24 hores del 15 d’octubre de 2022. El veredicte del jurat es donarà a conèixer el dia del lliurament dels premis, que tindrà lloc durant el mes de desembre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article