Notícia

Nil Rider i Carles Freixes, protagonistes de la 1a Jornada de Corpus de Sitges

Dissabte 11 de juny a l’Esplai Cultural Pere Stämpfli (11.00 h)

ReflexióFestes i festivals
Confecció d'una catifa floral en el Corpus de Sitges
Confecció d'una catifa floral en el Corpus de Sitges | Ajuntament de Sitges

El Grup d’Estudis Sitgetans i la Comissió del Corpus de Sitges han impulsat aquesta nova jornada de reflexió, que es desitja consolidar els pròxims anys per esdevenir un referent pels estudiosos de la festa de Corpus. En la primera edició, els organitzadors han convidat dues veus joves: el barceloní Nil Rider i el solsoní Carles Freixes.

En la conferència “L’ou com balla, un element identitari de Corpus”, Rider desgranarà el simbolisme que amaga aquesta tradició genuïna a Barcelona, i actualment celebrada a múltiples punts de Catalunya. Tècnic de l’equip de patrimoni de la catedral de Barcelona, Rider és l’autor de l’única monografia fins ara publicada sobre l’ou com balla.

Carles Freixes en prendrà el relleu per dissertar sobre “La Festa de Corpus i la persistència del bestiari popular”. El director del Museu Diocesà i Comarcal de Solsona ha publicat recentment Gegants. Sis-cents anys de festa i tradició, juntament amb Jan Grau. La seva intervenció també s’enquadra en el marc del centenari del Drac de Sitges.

Jordi Milà, moderador de la Jornada, dinamitzarà la taula rodona que en posarà el punt final, durant la qual els assistents podran plantejar preguntes o consideracions als dos ponents.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article