Notícia

Els Esbarts Dansaires homenatgen la trajectòria de Jordi Núñez

Actiu en el món de les cobles des del 1960, els Esbarts li han preparat un reconeixement el proper 11 de juny al Parc del Clot de Barcelona

Esbarts dansaires
Jordi Nuñez va ser president de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires
Jordi Nuñez va ser president de l'Agrupament d'Esbarts Dansaires

Jordi Núñez i Pallarola fa més de sis dècades que viu per la cobla.  Des del 1960 que forma part de la seva quotidianitat, i fa mig segle que va començar a fer de director musical d’esbarts. El 2007 va prendre les regnes de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires, una proposta cultural que havia nascut arran del Primer Congrés de Cultura Popular i Tradicional l’any 1981.

Una trajectòria que l’Agrupament d’Esbarts Dansaires vol fer valdre amb un homenatge de to festiu. I és que en Jordi no només ha dirigit cobles, sinó que ha arranjat i instrumentat moltes danses, també ha composat algunes músiques per ser ballades pels esbarts. Marina, Les Gitanes de Rubí, el Mortitxol, el ball pla d’Alinyà, són només alguns dels exemples. Sis dècades al servei dels esbarts que ara mereixen un reconeixement. Serà el pròxim 11 de juny a les 18 h al Parc del Clot de Barcelona.

 

Setze esbarts i nou danses

En aquesta festa, setze esbarts ballaran nou de les danses instrumentades pel mestre Jordi Núñez. I després de la ballada, l’Agrupament ha organitzat un sopar de germanor, amb l’acompanyament de la Cobleta de la Copeta, amb en Marçal Ramon. Per participar en el sopar cal inscriure’s en aquest formulari i abonar deu euros abans del 31 de maig.

En una entrevista a Tornaveu, Jordi Núñez feia una crida al jovent perquè es posin al capdavant dels esbarts per tal de garantir el seu futur: “Falten directors coreogràfics perquè, any rere any, en perdem, i això sap molt de greu. Sovint, des de l’Agrupament, veiem com molts esbarts trontollen per aquest fet ja que, ara per ara, no hi ha un relleu generacional que ho supleixi. Malauradament, quan falla la persona que és al peu del canó, costa continuar endavant, perquè no hi ha coreògrafs. Aquí és on prenen especial volada els seminaris que programem”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article