Notícia

Tot a punt per escollir La Sardana de l’Any 2020-21

El concert-final del concurs se celebrarà dissabte 28 de maig (18.00 h) al Teatre la Faràndula de Sabadell

Sardanes
Imatge de l'última edició del concert-final La Sardana de l'Any, celebrat a l'Espluga de Francolí
Imatge de l'última edició del concert-final La Sardana de l'Any, celebrat a l'Espluga de Francolí | Clara Feliu

La pandèmia va provocar la cancel·lació de moltes estrenes l’any 2020, així que els organitzadors de La Sardana de l’Any han acceptat que en la present edició hi puguin optar les sardanes dels dos últims anys. De les gairebé cinquanta composicions que participaven en el concurs La Sardana de l’Any 2020-21, la votació popular n’ha escollit cinc com a finalistes: ‘La mola de Matadepera’, de Jordi León; ‘Sant Feliu de Guíxols, ànima de la sardana’, de Xavier Cassanyes; ‘Elna’, de Joaquim Hostench,’ Sardana amb folre i manilles’, de Sigfrid Galbany; i ‘Moments màgics’, d’Alfred Abad.

La sardana guanyadora serà escollida en el tradicional concert-final que posa el punt final al concurs, enguany a càrrec de les cobles Principal de Llobregat i Maricel. Com és habitual, també es concedirà el Premi de la Crítica, dirimit per un jurat de músics professionals, i el Premi Joventut, que desitja incentivar la creació de sardanes en compositors menors de trenta anys. En la segona part de l’espectacle, s’interpretaran cançons catalanes arranjades per Anna d’Ivori (Anna Abad) i Lluís Pérez Cansell.

Traspàs de Jordi Puerto

Aquest matí ha mort Jordi Puerto (Barcelona, 1929), impulsor de la primera etapa del concurs La Sardana de l’Any (1971-1986). En l’extens full de serveis de Puerto a favor del sardanisme, també consta com el secretari fundador de la Unió de Colles Sardanistes (1956-1958), ser un dels fundadors de la revista d’informació sardanista Som, i ser l’autor de dues obres de referència pels amants de la dansa nacional: la Història de les colles sardanes, publicada en dos volums (2003 i 2006) i el Diccionari de colbes. Del s.XIV al XXI (2007).

La cerimònia de comiat se celebrarà divendres 20 de maig (12.00 h) al Tanatori Àltima de la Ronda de Dalt de Barcelona.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article