Notícia

Narració i tradició oral es fusionen al Festival EVA

L’EVA22 se celebrarà del 3 al 26 de juny a l’Alt i Baix Penedès i de l’1 al 3 de juliol a Pradell de la Teixeta (Priorat)

Festes i festivals
La 18a edició ofereix 77 espectacles de narració oral, concerts i xerrades i presentacions de llibres per a tots els públics
La 18a edició ofereix 77 espectacles de narració oral, concerts i xerrades i presentacions de llibres per a tots els públics

La 18a edició del Festival EVA, En Veu Alta, escalfa motors i arribarà carregada de novetats. 77 espectacles de narració oral, concerts i xerrades i presentacions de llibres per a tots els públics, repartits entre les edicions que se celebraran del 3 al 26 de juny a l’Alt i Baix Penedès i de l’1 al 3 de juliol a Pradell de la Teixeta (Priorat). Tal com ha avançat l’organització, l’EVA22 ha programat “espectacles que remouen els fonaments i el substrat, com una excavadora que remou la terra, per trobar en l’arrel la llavor de l’originalitat i la innovació, més enllà de territoris i llengües”.

L’EVA, però, és un festival descentralitzat, ja que durà espectacles de qualitat per a tots els públics, majoritàriament gratuïts o amb preus populars, a una trentena de poblacions. Això sí, es donarà prioritat a la programació en entorns naturals, o en espais oberts com les places dels pobles, en fonts enmig del bosc, a peu de carrer o en espais patrimonials com el Castell de Penyafort.

Pel que fa als artistes, n’hi haurà de catalans, valencians i gallecs. Tot plegat, centrat en cinc grans eixos: els espectacles de narració per adults, els espectacles de narració per la canalla, els espectacles musicals, els espectacles vinculats a la literatura i el voluntariat lector de l’EVA354.

 

Novetats de l’EVA22

Les Espores de l’EVA. Durant la quinzena prèvia al festival (del 13 a 27 de maig) es programaran 7 espectacles EVA a 5 poblacions limítrofs amb el territori natural del festival. En aquesta primera edició Les Espores volaran cap a Sant Pere de Ribes, Torredembarra, Capellades, Vilanova i la Geltrú i Begues. S’hi podran veure espectacles com Ocaña, Reina de las Ramblas, un vespre d’exhibició de glosa o La flor que palpita, del narrador japonès Yoshi Hioki.

El telèfons de l’EVA. A cavall entre una instal∙lació artística i un espectacle de narració, es farà tangible el mític llibre de Gianni Rodari, Contes per telèfon. La instal·lació estarà composada per 12 telèfons antics que només caldrà despenjar per sentir per l’auricular, a títol personal i intransferible, una bona història o una bona cançó vinculats als espectacles EVA22. Les instal·lacions estaran fixes en una localitat de 10 a 15 dies i per ara es podran trobar a Cunit, Calafell, Segur de Calafell, Torrelavit, Mediona i a Santa Oliva.

EvaLudens. Oferirà una programació estable d’espectacles de narració i tradició oral (narrativa, glosa, romanços, cançó popular, etc) en horari escolar i dins el curs lectiu per alumnat de 5è i 6è de primària i 1r i 2n d’ESO.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article