Notícia

‘La força de la cooperació’, la història del Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta en un llibre

La presentació, dimecres 25 de maig (19.00 h) a l’Auditori de les Cotxeres de Sants

Associacionisme
Imatge d'arxiu de la Festa Major de Sants
Imatge d'arxiu de la Festa Major de Sants | Pere López

Quan es ressalta la importància històrica que ha tingut l’associacionisme en el benestar de moltes persones, acostumem a traslladar-nos a la Catalunya del segle XIX o principis del XX, mancada d’un estat del benestar sòlid, en el qual les entitats assumien un rol protagonista. És menys habitual, en canvi, que s’analitzi la transcendència social que el moviment associatiu ha tingut en les darreres dècades.

La força de la cooperació s’ha concebut des d’aquesta perspectiva. En quin context va constituir-se, el 1976, el Secretariat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta? Com ha contribuït a la dignificació d’un districte que vivia un urbanisme desenfrenat? Quin paper ha desenvolupat en la promoció de la cultura i la llengua catalanes? Com ha evolucionat la federació, erigint-se en un espai de trobada i coordinació per les entitats de base?

Són algunes de les preguntes que es planteja l’equip de redacció del llibre, coordinat per Miquel Botella i que també ha comptat amb les aportacions de Maria Glòria Figuerola, Joan Manuel V. Parisi, Eulàlia Pernarnau, Carles Prieto, Assumpta Sogas i Anna Maria Torrent. La presentació de l’obra, dimecres 25 de maig (19.00h) a l’Auditori de les Cotxeres de Sants, anirà a càrrec del guionista i locutor Òscar Dalmau.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article