Notícia

Carlos Nuñez, cap de cartell del 31è Cornamusam

El festival se celebrarà a Olot entre el 25 i el 29 de maig

Música tradicional
Ball de la Cabreta
Ball de la Cabreta | Ajuntament d'Olot

El 31è Festival Internacional de la Cornamusa suposarà el retorn a la total normalitat, i amb ella a unes de les característiques que l’han definit durant aquestes tres dècades: la participació activa del públic. L’eslògan escollit per promocionar l’edició d’enguany – “El Cornamusam pinta bé”- incideix en aquesta voluntat de trencar barreres entre els espectadors i els intèrprets.

El Cornamusam també és conegut per establir punts de trobada entre músics catalans i d’altres països. Així, es podrà gaudir de la gaita gallega de Carlos Nuñez, les versions del sac de gemecs de Pol Valverde de cançons del repertori de Germà Negre, l’homenatge al músic irlandès Paddy Moloney, i les xeremies mallorquines de Càndid Trujillo, Tomeu ‘Cucuia’ i Jaume ‘Güia’.

La programació arrencarà divendres 27 de maig amb el tradicional toc d’inici, interpretat per Marta Coll des del Balcó dels espants de l’Església de Sant Esteve. Tot seguit, serà el torn de l’actuació RSK! per part dels Ministrers de l’Escola de Música d’Olot, i del Ball de la Cabreta, a càrrec de l’Esbart d’Olot. Altres activitats de carrer previstes són la proposta Posi-me’n 3 quartans, de Tocals del grall i Jo&Anna, i la cercavila festiva protagonitzada per la pròpia cabreta.

A més de les actuacions i les actuacions del carrer, el programa es completa amb tallers formatius impartits per Jordi Molina, Manu Sabaté i Carles Marigó, la Trobada d’Escoles de Música Tradicional i la conferència de Francesc Sans ‘La Cornamusa: molts noms per a un instrument’. Com és habitual, el Cornamusam també disposarà d’una fira de luthiers i artesans.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article