Notícia

Tàrrega recupera aquest dissabte la Nit del Tararot

Una trentena de figures de bestiari festiu desfilaran per la plaça Major

Bestiari i ImatgeriaFestes i festivals
La Nit del Tararot converteix la plaça Major en un esclat de la cultura popular
La Nit del Tararot converteix la plaça Major en un esclat de la cultura popular | Associació Guixanet

El principal acte de la Festa Major de Maig de Tàrrega, i un dels espectacles de cultura popular més innovadors, torna aquest cap de setmana després de dos anys de faltar a la seva cita per la pandèmia. Hi participaran prop de 700 persones i colles de cultura tradicional tant de la ciutat com vingudes de fora vila coordinades per l’Associació Guixanet, amb un eix argumental que farà referència als 350 anys de l’ensorrament de l’antic campanar gòtic.

Dijous a la tarda, les danses tradicionals de l’Eixideta i el pregó de l’atleta targarí Josep Ramon Sanahuja donaran inici a la festa major de Tàrrega, marcada enguany pel retorn a la normalitat i al carrer i que oferirà una cinquantena de propostes fins diumenge. L’acte central arribarà dissabte 14, amb una nova edició de la Nit del Tararot, que deixarà la plaça Major petita davant la participació prevista d’unes 700 persones. Hi desfilaran tots els elements de la cultura popular targarina (com el l’Àliga, els Nans, el Ball de Bastonets, el Ball d’Arquets, Lo Tossino, els Diables BAT, la Targafera , els Targalets, l’Home de la Barra, el Ball de Cavallets, etc.) i altres formacions convidades fora vila (Margeners de Guissona, els Falcons de Vilanova i la Geltrú, la Mulassa de Falset i l'Àliga de Sabadell), entre altres sorpreses.

Enguany l’espectacle girarà al voltant del 350è aniversari de l’ensorrament de l’antic campanar de l’església de Santa Maria de l'Alba, que va motivar la construcció de l’actual temple, un objectiu al qual s’aplicaran les colles amfitriones i les convidades. Tot plegat combinat amb humor i la tradicional rivalitat entre els  barris del Carme i la Mercè, que es remunta a una llegenda medieval datada l’any 1325, de la mà del Txeco, el Bitxo i el Pregoner. També es projectarà un màping làser a la façana de l’església.

L’espectacle serà a les 22h, però la gresca és més llarga: abans hi haurà el CorreTossino i el sopar Tararot organitzat pels escoltes i, posteriorment el correfoc dels Diables de BAT i amb un triple concert de Roba Estesa, La Terrasseta de Preixens i Lasta Sanco a la plaça de les Nacions.

Per primera vegada, tota la Nit del Tararot serà retransmesa en directe per Lleida TV.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article