Notícia

El Dia del Diable del Vendrell, aquest dissabte, donarà inici a la temporada de foc

A l’Arboç torna la Fira de Cervesa Artesanal Catalana

Diables i dimonis
Ball de Diables del Vendrell recupera el Dia del Diable
Ball de Diables del Vendrell recupera el Dia del Diable

Dissabte 7 de maig ofereix una doble cita pels amants del foc i dels dimonis al Baix Penedès. Per una banda, el Ball de Diables del Vendrell recupera, després de dos anys en blanc, el Dia del Diable, amb activitats tota la jornada i un nou plantejament que vol potenciar el foc, els timbals i els parlaments. I el Ball de Diables de l’Arboç organitza la 12a Fira Artesanal de la Cervesa Catalana, amb una dotzena de productors, tast de cerveses i ambient festiu al llarg del carrer Major.

El Dia del Diable comptarà en aquesta edició amb la presència de dues entitats convidades: el Ball de Diables de Vilafranca i el Ball de Sant Miquel i els Diables de la Riera. Els actes començaran a les 12.30 hores amb una cercavila de timbals, que sortirà de la plaça Vella, acompanyat de les tres colles sense foc, arribarà al pavelló Àngel Guimerà, on es farà un vermut infernal i després un dinar popular.

Per la tarda la festa es reprendrà a la 19.30h, amb la representació dels balls parlats a la plaça Vella. A la nit, la cercavila de lluïment recorrerà tot el centre fins a acabar a la plaça Vella, on  es farà una encesa conjunta i un final de festa amb DJ's, a càrrec de l'Enxaneta.

El Dia del Diable, que marca l’inici de la temporada de foc, vol ser “un referent arreu del territori” i també reivindicar “els elements característics del Ball de Diables del Vendrell i del model tradicional”, segons destaquen des de la colla.

A l’Arboç torna una nova edició de la Fira de Cervesa Artesanal Catalana. El carrer Major acollirà durant tot el dia (d'11 a 23h) una dotzena d’elaboradors de cerveses artesanes, que presentaran els seus productes. També hi haurà tapes diabòliques, tast d'iniciació a les cerveses artesanals i el premi a la millor cervesa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article