Notícia

Sardanistes de tot Catalunya ballaran encerclant l’Arc de Berà

L’objectiu és reivindicar que la sardana sigui declarada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

Sardanes
Diumenge 14 de maig, es ballaran dues sardanes a l'Arc de Berà a partir de les dotze del migdia
Diumenge 14 de maig, es ballaran dues sardanes a l'Arc de Berà a partir de les dotze del migdia

Jornada reivindicativa a l’Arc de Berà, declarat Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO l’any 2000, dins del conjunt de la Tàrraco Romana. És l’escenari triat pel Grup Sardanista de Roda de Berà, amb la col·laboració de l’Ajuntament, per donar suport a la candidatura presentada per la Confederació Sardanista de Catalunya per tal que la sardana sigui declarada patrimoni cultural immaterial de la humanitat. Una candidatura que ha estat elaborada en col·laboració amb l'Ens de l'Associacionisme Cultural, l'Institut del Patrimoni Cultural Immaterial i la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Fins ara, la UNESCO ha declarat dues manifestacions de la cultura popular catalana com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat, la Patum de Berga l'any 2005, i els castells, l'any 2010. I en l’àmbit dels Països Catalans, se sumen a la llista el Misteri d'Elx (2001), el Tribunal de les Aigües de València (2009), el Cant de la Sibil·la (2010) i les Festes de la Mare de Déu de la Salut d'Algemesí (2011).

Sigui com sigui, diumenge 14 de maig a partir de les 12 h estan convidats els sardanistes de tot el país a encerclar el monument de l’Arc de Berà per ballar dues sardanes, els títols de les quals encara s’ha de decidir. Això sí, la música anirà a càrrec de la Cobla Ressò dels Dansaires del Penedès i també hi participaran els membres de la Colla Dansaires del Penedès.

“Volem reivindicar la sardana perquè sigui reconeguda com a patrimoni cultural immaterial de la humanitat, i per això ballarem entorn d’un monument que ja és patrimoni de la humanitat”, assegura Teresa Ferré, regidora de Cultura i presidenta del Grup Sardanista.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article