Notícia

Una mirada a les dones mítiques de la literatura popular

El X Seminari Internacional d'Estudis Transversals Dones de Llegenda se celebrarà a Altea (Alacant) el 7 i 8 d’octubre.

Patrimoni Immaterial
Es poden presentar les comunicacions al Seminari fins al 31 de maig
Es poden presentar les comunicacions al Seminari fins al 31 de maig

El X Seminari Internacional d'Estudis Transversals Dones de Llegenda engega la maquinària. Se celebrarà al Centre d’Interpretació Carmelina Sánchez Cutillas (Altea, País Valencià) el 7 i 8 d'octubre de 2022 i tindrà com a eix central el paper de les dones en els mites i les llegendes, tant de la tradició oral i popular com dels textos literaris i altres creacions artístiques i culturals.

El seminari, fruit de la col·laboració entre diversos grups d’investigació de la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat d’Alacant (UA) i la Universitat de les Illes Balears (UIB), analitzarà com la identitat de les dones, així com la seva condició, rols o relacions de gènere, han esdevingut una disciplina de recerca, revisió i relectura a partir dels estudis de gènere i feminismes aplicats a tots els àmbits del coneixement. I més enllà del pla teòric, la jornada també buscarà visibilitzar aquestes dones llegendàries, que han fet grans aportacions a la cultura popular, la ficció literària i l’audiovisual, però que han quedat soterrades.

Es poden presentar les comunicacions per participar en el seminari fins al 31 de maig. Està previst que tinguin una durada de 20 minuts i que girin al voltant de dos eixos: Dones, mites i llegendes en la literatura popular, oral i tradicional (etnopoètica), i reelaboracions contemporànies d’aquestes dones de llegenda; i la dona-mite en el fet literari contemporani: protagonistes femenines de ficció que han esdevingut llegendàries; escriptores que han assolit la categoria de mite.

Per presentar una comunicació, caldrà fer arribar el títol i el resum (d’unes 300 paraules, aproximadament) a l’adreça electrònica folk@urv.cat amb les dades personals: nom i cognoms, institució i correu electrònic.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article