Notícia

El 41è FIMPT se celebrarà del 7 al 10 de juliol a Vilanova i la Geltrú

Mar Grimalt, l’Orquestra de Música d’Arrel de Catalunya i Electrogralla, entre els artistes convidats

Música tradicional
L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya tocarà al FIMPT
L'Orquestra de Músiques d'Arrel de Catalunya tocarà al FIMPT | Dansàneu

El Centre Artesà Tradicionàrius va acollir, ahir al matí, la presentació del 41è Festival Internacional de Música Popular i Tradicional. La representació internacional, recuperada enguany,  anirà a càrrec del Grupo Compay Segundo, que ret homenatge al reputat compositor cubà, i de la poderosa veu de l’activista maliana Oumon Sangaré. Els grups barcelonins Maruja Limón i Las Karamba també presentaran la seva sonoritat mestissa i urbana. 

En l’escenari català, el 41è FIMPT combinarà el talent jove amb les propostes veteranes. Entre els primers, es gaudirà dels concerts de Mar Grimalt, última guanyadora del Concurs Sons de la Mediterrània, la recentment constituïda Orquestra de Músiques d’Arrels de Catalunya, i la presentació del primer treball discogràfic d’Electrogralla. A més, es comptarà amb les actuacions de Falsterbo, en el marc de la seva gira de comiat, i Miquel Gil, que en el seu concert retrà homenatge a Miquel González, exdirector del FIMPT traspassat fa pocs mesos.

Per celebrar el cinquantè aniversari de l’Escola de Grallers de Sitges, mereixedora de la Creu de Sant Jordi 2021, el FIMPT també programarà el concert 50+20, que neix de la col·laboració entre Dinapontus – colla de l’Escola de Grallers- i la Banda Mestre Montserrat.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article