Notícia

El 13è Festival d’Enceses d’Artesa de Lleida es posa en marxa

Ja s’han obert les inscripcions a la gran cita del bestiari de foc, que serà el 2 de juliol

Bestiari i Imatgeria
El Griu d'Artesa hi participarà com a colla amfitriona i sense dret a concursar
El Griu d'Artesa hi participarà com a colla amfitriona i sense dret a concursar

El primer dissabte de juliol la plaça Major de la localitat d’Artesa de Lleida, al Segrià, tornarà a cremar amb el foc de les bèsties i diables més espectaculars de Catalunya, amb ocasió del 13è Festival d’Enceses de Bestiari. A la cita hi participaran un total de cinc figures, a més de la colla amfitriona, que competiran per aconseguir els Premis Griu del jurat i els premis de votació popular. Les colles ja es poden inscriure fins al 23 de maig a través de la web del festival en aquest enllaç.

Després de l’edició anterior celebrada de forma simbòlica i en format virtual, el festival, que organitzen l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya i la Colla del Griu d’Artesa de Lleida, recupera enguany el carrer i tota l’espectacularitat. Com és habitual, la diada de Sant Jordi ha marcat l’inici del compte enrere de l’esdeveniment, que ha obert les inscripcions i han donat a conèixer les bases d’inscripcions i els primers detalls del concurs.

El concurs oferirà el format tradicional, amb tres enceses de competició, en l’ordre que fixi l’organització; una d’aquestes enceses es farà amb el ball de protocol de la bèstia i la música de la colla, i una quarta encesa conjunta de totes les bèsties com a cloenda de l’acte.

Les millors enceses seran recompensades amb els Premis Griu que concedeix l’Agrupació del Bestiari (cinc premis entre 1.300 i 900 euros, respectivament); a més, també hi haurà un premi popular, que decidiran els espectadors votant per la seva figura de bestiari preferida de forma online. Tot i així, els organitzadors destaquen que, més enllà de fomentar la competitivitat, el festival pretén ser una oportunitat d’estimular la imaginació i l’enginy i de fer lluir el bestiari de foc.

L’esdeveniment, que s’emmarca dins de la festa major de la localitat, inclourà també la 15a Trobada del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya d’Artesa de Lleida, que oferirà una plantada de bèsties a les 6 de la tarda.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article