Notícia

‘Rituals’, nova revista per reflexionar sobre la cultura festiva

La publicació es presentarà el 3 de maig (19.00 h) al Centre Cultural la Beneficència de València

Reflexió
Portada del primer número de la revista Rituals
Portada del primer número de la revista Rituals

Amb aquesta nova col·lecció editorial, la Institució Alfons el Magnànim desitja incentivar el debat sobre tres àmbits de la festa: l’organització autogestionada de l’associacionisme de base, la investigació científica, i també les polítiques públiques de promoció. Rituals té una periodicitat anual i compta amb la direcció de Gil Manuel Hernández, Josep Lluís Marín i José Martínez Tormo.

Els articles del primer número posen de manifest el gran espectre d’anàlisi que vol abastar la revista. Els tres directors defineixen algunes premisses sobre la “cultura festiva”; Pedro García Pilán indaga en la investigació que les ciències socials han fet entorn aquest concepte; Sergi Gómez es planteja quina és la realitat de l’associacionisme festiu valencià; Consuelo Matamarros disserta sobre la patrimonialització de la festa; i Virginia Llorente reflexiona sobre la comunicació de la cultura festiva a través del disseny i la il·lustració. També s’analitza, a més, els estralls provocats en els darrers dos anys per la COVID. L’antropòleg Josep Fornés discorre sobre la relació entre festa, conflicte i confinament i el comunicador Pau Benavent firma un reportatge sobre l’afectació de la pandèmia a l’àmbit festiu.

Com a complement dels articles teòrics, Rituals oferirà un apartat de ressenyes sobre publicacions especialitzades i també una entrevista. En el número de presentació, la periodista Emma Tomàs conversa amb Pepa Prats, presidenta de la Unió d’Entitats Festeres de Moros i Cristians.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article