Notícia

Conversa de Lluís Puig i Lluís Bellas sobre la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial i de l’Associacionisme Cultural

Organitzada per la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial

Patrimoni Immaterial
L'aplicació de l'article 155 va aturar la tramitació de la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial i de l'Associacionisme Cultural
L'aplicació de l'article 155 va aturar la tramitació de la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial i de l'Associacionisme Cultural

Des que el govern va anunciar la voluntat d'aprovar la Llei del Patrimoni Cultural Immaterial i de l’Associacionisme Cultural aquesta legislatura, la normativa ha generat debat entre els qui consideren que és una necessària una llei específica sobre aquest àmbit, i els partidaris d’aprovar-ne una que reguli conjuntament el patrimoni material i l'immaterial. Possiblement, aquest serà un dels motius de reflexió de la xerrada entre el conseller de Cultura a l’exili Lluís i l’antropòleg i museòleg Lluís Bellas, que podrà seguir-se en línia divendres 25 de març a partir de les 19.00 h.

El conseller de Cultura a l'exili Lluís Puig, diputat del Parlament  i expert en cultura i patrimoni popular, va ostentar la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural entre 2011 i 2017. Des d’aquesta responsabilitat, va impulsar l’esmentada Llei del Patrimoni Cultural Immaterial i de l’Associacionisme Cultural, aturada per la suspensió de l’autonomia el setembre de 2017. Per tant, té un coneixement privilegiat de les mesures que es desitjaven implementar amb l’aprovació d’un marc jurídic actualitzat.

En un article publicat a Tornaveu, Lluís Bellas va mostrar-se crític amb la manera com s'ha reprès la tramitació de la nova llei, en considera que el redactat provisional suposa una segregació i menyspreança del patrimoni immaterial, equipara erròniament aquest amb el patrimoni etnològic i no defineix quins seran els professionals responsables d’executar les polítiques públiques. Bellas és investigador predoctoral a la Universitat de Barcelona i membre del Consell Assessor de Canemàs.

La xerrada ha estat organitzada per la Federació Catalana per la Cultura i el Patrimoni Marítim i Fluvial, entitat que treballa per la rèplica i conservació de les embarcacions tradicionals, així com la difusió de la navegació tradicional.   

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article