Notícia

Els dies 2 i 3 d’abril arriba el XIV Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia

Hi participaran la banda de la Lira Ampostina i dues formacions de Castelló, la banda de la Ciutat de Benicarló i l’Orquestra de Vents la Simfònica de Llevant

Societats musicals
Edició anterior del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia
Edició anterior del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia

La música de banda serà la gran protagonista a la Sénia (el Montsià) el primer cap de setmana d’abril. Després d’una pausa a causa de la pandèmia de la Covid-19, el municipi acull una nova edició del Certamen Internacional de Bandes de Música Vila de la Sénia, una iniciativa busca promocionar i distinguir les formacions de música no professional d’arreu del món. Organitzat per l’Agrupació Musical Senienca (AMS), el concurs estrenarà un format no competitiu en què les tres bandes participants oferiran un repertori lliure.

“La incertesa en l’evolució de la pandèmia no ens va permetre publicar les bases del certamen com la resta d’edicions”, explica el director de l’AMS i coordinador de certamen, Pep Vila. Tot i això, l’organització d’aquest esdeveniment musical ho ha volgut reprendre “per tot l’esforç i la dedicació que s’ha aportat en les 13 edicions ja celebrades”.

El certamen s’iniciarà el dissabte a les 16h, amb una desfilada de l’Agrupació Musical Senienca i de les tres bandes participants fins a la Casa de Cultura. A les 17h, ja dintre de la Casa de Cultura, es farà la inauguració, amb els parlaments institucionals, i els dos primers concerts: el de la banda de la Lira Ampostina, sota la batuta de Sergi Costes, i el de la banda de l’Associació Musical Ciutat de Benicarló, dirigida per Pablo Anglés.

Diumenge 3 d’abril serà el torn de l’Orquestra de Vents La Simfònica de Llevant, dirigida pels seus directors, Joan F. Ballesteros i Juan Conill. L’entrada d’ambdós concerts serà totalment lliure i gratuïta.

Donat que es tracta d’actuacions no competitives, les bandes interpretaran un repertori musical lliure. “Ens trobarem davant d’unes bandes de música referents al nostre territori i amb una qualitat musical molt alta que ens farà reprendre el certamen amb molta força”, remarca Vila. 

De fet, el certamen es trobarà així a les portes d’una XV edició que afronten amb optimisme: “Ha estat un certamen molt seriós des del seu inici, que ha crescut gràcies a la participació de moltes bandes, músics, compositors i membres del jurat, que han de ser un aval per ser el més optimistes possible i pensar que el certamen tindrà una llarga vida”.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article