Notícia

Un ‘Trencadís’ de música tradicional i poesia contemporània, al Palau de la Música

L’OMAC presenta diumenge 27 el seu primer disc en el marc del festival Tradicionàrius

Música tradicional
Dani López, Anna Ferrer i l'orquestra de l'OMAC
Dani López, Anna Ferrer i l'orquestra de l'OMAC | David Ruano

Diumenge vinent el Palau de la Música acull l’estrena oficial de ‘Trencadís’, el primer disc de l’Orquestra de Músiques d’Arrel de Catalunya.  Amb la direcció de Dani López, la veu de l’Anna Ferrer i una trentena de músics, el concert repassarà els temes d’aquest treball que explora formes de transmissió oral i posa en relació el cançoner tradicional amb la poesia d’autors contemporanis d’arreu dels Països Catalans. El concert, a les 17.00 h, també estrenarà una peça inèdita en directe.

Trencadís s’inspira en l’arxiu de l’Artur Blasco, que es va dedicar a anar per diversos pobles dels Pirineus, escoltant i gravant com cantaven els avis i àvies. El compositor i director Dani López va triar alguns d’aquells temes i els va posar a dialogar amb el versos d’autors com Juana Dolores Romero, Anna Gual, Enric Casasses, Josep Pedrals o Clara Fiol, entre d’altres.

La cantant menorquina Anna Ferrer, avesada en unir tradició i creació, ja sigui al costat de Paula Grande amb Vega o en la seva trajectòria en solitari, és l’encarregada de posar-hi veu. L’altre pilar de la proposta és la diversitat instrumental de l’orquestra, formada per una trentena de músics i on conviuen instruments tradicionals –la dolçaina, el flabiol o la gralla– amb violins, violes i contrabaixos i secció de vents metall, acordions, guitarra, percussions i sintetitzadors.

L’OMAC

Trencadís és el primer treball de l’OMAC, una formació instrumental integrada per joves intèrprets d’arreu dels Països Catalans i provinents de diversos gèneres musicals com el tradicional, el jazz o la clàssica. Innovant des de la tradició, el seu objectiu és servir de plataforma als compositors emergents i d’altaveu per a la cultura popular.

El disc, del qual només s’havien publicat dos avançaments, ‘Tractat de Geometria’ i ‘Clariana’, sortirà al mercat el 25 de març de 2022 en forma de llibre-CD de 48 pàgines.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article