Notícia

La cultura i la recerca local, a debat a la jornada Recercat

Obertes les inscripcions per a la jornada, que se celebrarà a Igualada del 6 al 8 de maig

Reflexió
Una visita guiada a Tortosa en el marc del Recercat 2021
Una visita guiada a Tortosa en el marc del Recercat 2021

Igualada, Capital de la Cultura Catalana 2022, acollirà els propers 6,7 i 8 de maig la vuitena edició del Recercat. Jornada de Cultura i Recerca Local, organitzada per l'Institut Ramon Muntaner (IRMU) com un punt de trobada entre els centres i instituts d'estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana. Les inscripcions ja són obertes, amb la novetat que enguany també hi seran presents els ateneus federats catalans. La data límit per a inscriure’s a la jornada és el 4 d’abril.

Després de les restriccions a causa de la Covid-19, la jornada tornarà a ser presencial i es recupera la fira de centres d'estudis, situada a la Plaça de Cal Font d'Igualada, en la qual es podran trobar les novetats editorials de la recerca local i comarcal del conjunt dels territoris de parla catalana, així com una exposició de pòsters que mostren els projectes més destacats dels centres i instituts d'estudis locals i comarcals participants.

A més, es podran visitar diferents exposicions produïdes pels centres d'estudis i els ateneus. Tampoc no hi faltaran la mostra d'audiovisuals dedicada als nous usos del patrimoni industrial, la taula de debat Patrimoni a debat: reflexions des de la societat civil, sobre l’espoli franquista als territoris de parla catalana. Per altra banda, hi haurà presentacions sobre la recerca en l'àmbit local i la seva vinculació amb l'àmbit universitari i sobre la renovació del diccionari i com activar el vocabulari. Finalment, el Mosaic Recercat donarà a conèixer els últims projectes que estan duent a terme els centres d'estudis locals i comarcals.

En el marc de la jornada Recercat també serà l’escenari del lliurament dels Premis Recercat. El termini per presentar les candidatures finalitza el 15 d’abril.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article