Notícia

Què fem les entitats per incorporar els nouvinguts?

Es debatrà en la presentació de l'últim numero de la revista Canemàs

AssociacionismeReflexió
Festival de danses tradicionals dels col·lectius migrants del Fòrum Ciutadà de Cohesió Social, de l'Ajuntament de Lleida
Festival de danses tradicionals dels col·lectius migrants del Fòrum Ciutadà de Cohesió Social, de l'Ajuntament de Lleida | Ajuntament de Lleida

En els darrers vint anys, el percentatge de població estrangera que viu a Catalunya ha augmentat del 2,90% al 16,20%. Com s’ha adaptat l’associacionisme cultural a aquesta nova realitat? Aquesta és la pregunta entorn la qual reflexiona el dossier ‘Migracions, diversitat i cultura popular catalana’, publicat en el darrer número Canemàs. La presentació de la revista, dijous 24 de març (19.30 h) al Centre Cultural El Sortidor del Poble Sec (plaça del Sortidor, 12), també pivotarà sobre aquesta temàtica.

La presentació comptarà amb les intervencions del tècnic cultural Oriol Cendra, director del dossier; Teia Goñi, tècnica del Pla d’Acollida de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec (CEPS); Jaume Salinas, membre de la junta directiva de Bona voluntat en acció; i de la sociòloga i articulista del dossier Marta Rovira-Martínez. S’alternaran, d’aquesta manera, els discursos teòrics i les experiències d’entitats que treballen en l’adaptació de la població migrada.

Com a prèvia d’aquest col·loqui, Toni Serés exposarà el conjunt d’articles publicats en el Canemàs 22. Entre altres peces, la revista recull cròniques de congressos celebrats recentment (II Congrés de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, 2n Congrés de la Jota als territoris de parla catalana), una entrevista a la directora del Tradicionàrius Carol Duran, o bé aportacions biogràfiques sobre els mestres Joan Tomàs i Manuel Cubeles, dels quals el 2021 s’han celebrat anys commemoratius.

La presentació del Canemàs 22 ha estat organitzadora per la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec i l’Ens de l’Associacionisme Cultural Català.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article