Notícia

‘Històries gegants’, nou programa del canal 33 sobre imatgeria popular

El primer capítol s’emetrà divendres 4 de març (22.15 h)

Bestiari i ImatgeriaGegants
En el primer capítol d'Històries Gegants coneixerem la construcció del Drac Espurna de Calafell
En el primer capítol d'Històries Gegants coneixerem la construcció del Drac Espurna de Calafell

La cultura popular és un espai d’enorme socialització i enriquiment personal. Aquest és el punt de partida del programa Històries gegants, presentat per la periodista i compositora Sara Roy, que aproparà als espectadors una petita mostra de les vivències que es viuen en el si de les colles geganteres i de bestiari festiu. Tots els capítols -a excepció del darrer, dedicat a la festa major de Vilafranca del Penedès- pivotaran entorn un concepte: la creació, la inspiració, la superació, l’amor, l’impuls i la lluita.

La producció d’Històries gegants ha comptat amb la col·laboració de l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya i l’Agrupació del Bestiari Festiu i Popular de Catalunya, així com l’assessorament de Jan Gran, Xavier Cordomí, Amadeu Carbó, Maria Garganté, Bienve Moya, Montserrat Garrich i Carles Freixes.

El primer capítol (divendres 4, 22.15 h) s’endinsarà en el procés de creació de les figures a través de l’experiència del Moisès, que impulsa la construcció d’un nou drac a Calafell; d’una família del Vallès Oriental que es dedica professionalment a aquest àmbit; i també a la realització d’una bèstia pel Carnaval de Solsona que pugui ser portada per persones amb discapacitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article