Notícia

Torna la Fira Gegantera Gironina

Caldes de Malavella acollirà la tercera edició de la trobada el pròxim 12 de març, després que la Covid-19 obligués a fer un parèntesi

Gegants
A la III Fira Gegantera Gironina no hi faltaran les activitats lúdiques, balls de gegants i mostres de grups folklòrics
A la III Fira Gegantera Gironina no hi faltaran les activitats lúdiques, balls de gegants i mostres de grups folklòrics

Amb el lema “Travessant el territori camí a la fira”, torna la Fira Gegantera de les comarques de Girona després que la Covid-19 obligués a una aturada tant el 2020 com el 2021. La tercera edició de la fira se celebrarà a Caldes de Malavella el pròxim 12 de març de la mà de la Colla Gegantera i l’Ajuntament de Caldes, amb el suport del Consell Comarcal de la Selva, la Coordinadora de Colles Geganteres de les Comarques Gironines i la Diputació de Girona.

La jornada arrencarà amb l’audició de la sardana Doll de Catalunya, del mestre compositor Antoni Mas, interpretada per Coral Cantaires de Caldes. L’espai firal estarà ubicat al voltant de la Casa dels Gegants, ocupant la Plaça Cruïlles, el carrer de Vall-Llobera, la Plaça de l’1 d’Octubre i el carrer de Sant Grau. Es podran visitar 30 expositors d’arreu del país, constructors de figures de faràndula com són els gegants, capgrossos i bestiari, luthiers, artesans, llibreries de cultura popular, sastres, així com un espai dedicat a les associacions que treballen per a la difusió de la cultura popular.  

També hi haurà espai per al lleure, amb diverses activitats lúdiques, balls de gegants, una mostra de grups folklòrics, mostra de danses comarcals i teatre de titelles, entre altres. I tampoc no hi faltarà el dinar popular. El final de la trobada arribarà a les vuit del vespre amb una tancada dels gegants i la cercavila del gegantó Suc de Bruc, al ritme de la Xaranga Ho Peta Street Band.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article