Notícia

L’esperit de la Setmana Santa, a debat al X Congrés de Confraries

Obertes les inscripcions fins al 17 d’abril per al X Congrés de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa

ReflexióPatrimoni Immaterial
Processó de Setmana Santa a Flix (Ribera d’Ebre)
Processó de Setmana Santa a Flix (Ribera d’Ebre)

Analitzar com l’esperit de la Setmana Santa que s’arrela amb múltiples manifestacions tradicionals i culturals al país. Aquest és l’objectiu del X Congrés de Congregacions, Confraries i Germandats de Setmana Santa que se celebrarà el cap de setmana del 7 i 8 de maig a la Selva del Camp, amb el lema “Sentim la Setmana Santa” i sota l’organització la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de la Selva del Camp. Les inscripcions són obertes fins al pròxim 17 d’abril. El preu d’inscripció són 25 euros, i 30 si es vol incloure el dinar i el sopar de dissabte. Si hi esteu interessats podeu enviar un correu electrònic a confrariadelasang@gmail.com o trucar al telèfon 616 765 475. També hi ha la possibilitat de contractar una nit d’hotel, però cal adreçar-se directament als establiments.

El programa, que té per objectiu propiciar un espai de trobada i d’intercanvi, d’aprenentatge de la mà dels ponents convidats i donar a conèixer el municipi i la seva vivència de la seva Setmana Santa, comptarà amb les intervencions de Montserrat Soronellas, Jordi Bertran, Mn. Armand Puig, David Jou, Daniel Piñol, M. Carme Bigorra, Josep Salvadó i dels restauradors de l’empresa reusenca Avall. Aquestes ponències i comunicacions es complementaran amb concerts i visites guiades. Clourà el congrés el rector de la parròquia, Albert Fortuny.

El Congrés començarà amb una primera ponència, Setmanes Santes sentides. Significats, contextos i pretextos, a càrrec de Montserrat Soronellas i Masdeu (doctora en Antropologia Social i Cultural. Directora del departament d’Antropologia, Filosofia i Treball Social de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona). Després hi haurà una comunicació de Jordi Bertran Luengo, gestor cultural i professor de la Universitat Rovira i Virgili, El mestratge de la Sang de Tarragona. Història d’una Confraria. 1545-2020.

La segona ponència, El drama de la mort de Jesús i les confraries de Setmana Santa, a càrrec de monsenyor Armand Puig i Tàrrech, prevere de l’Arxidiòcesi de Tarragona, i rector de l’Ateneu Universitari Sant Pacià, a la qual seguirà la comunicació La Passió de la Selva, per David Jou i Mirabent. Una altra comunicació serà El Misteri de la Selva, de la mà de Daniel Piñol Alabart, doctor en Història per la Universitat Rovira i Virgili. Finalment, la ponència Manipulem bé la nostra imatgeria religiosa? Pautes i bones praxis de manteniment i ús, a càrrec dels tècnics conservadors i restauradors de l’empresa professional reusenca Avall posarà punt final a la jornada més acadèmica de dissabte, moment en què es presentaran les candidatures de l'XI Congrés de Confraries.

Al vespre hi haurà concert de Música de Setmana Santa ofert per l’Schola Cantorum i la Banda de Música de la Selva del Camp, a l’església de Sant Andreu.

Diumenge serà el torn de la ponència La mort en creu al segle I, a càrrec de M. Carme Bigorra (llicenciada en Geografia i Història) i M. Josep Salvadó (llicenciada en Ciències Religioses). La conclusió del congrés l’oferirà monsenyor Albert Fortuny.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article