Notícia

Pep Gimeno ‘Botifarra’ i la Banda Municipal de Barcelona es fusionen

El Tradicionàrius presenta el concert ‘Cançons oblidades’ el 26 de febrer a l’Auditori de Barcelona

Música tradicional
Pep Gimeno 'Botifarra'
Pep Gimeno 'Botifarra'

És la veu de Xàtiva que ha recuperat i posat de moda les velles cançons tradicionals del País Valencià. Però Pep Gimeno ‘Botifarra’ transcendeix el País Valencià i és un referent als Països Catalans com un rescatador del patrimoni musical en perill d’extinció. La seva trajectòria comença als anys vuitanta anant poble a poble a escoltar els més grans per aprendre cançons tradicionals de la Costera, la Vall d’Albaida i la Ribera.

Vint anys van passar com a Pepe Botifarra, cantador de romanços, fins que el 2006 va passar a representar el poble valencià i a arribar a un públic molt més ampli amb un primer disc el 2006. I fins avui, en què Pep Gimeno és un referent potentíssim en el món de la cultura popular. Amb el grup Al Tall com a referent, i en un context de recuperació de les llibertats i de la llengua valenciana, Botifarra va començar a bastir una carrera artística de recuperació d'un repertori patrimonial, una trajectòria que li ha valgut la distinció del Mèrit Cultural de la Generalitat Valenciana i la Medalla d'Honor del Consell Valencià de la Cultura.
 

I és en aquest context que el Tradicionàrius aposta per una fusió entre Pep Gimeno i la Banda Municipal de Barcelona al concert Cançons oblidades, el pròxim 26 de març a les 20 h a l’Auditori de Barcelona -sala Pau Casals-, amb entrades entre els 16 euros i els 12 euros que es poden comprar al web de l’Auditori. En aquest concert s'uneix amb el pianista i arranjador Pau Cháfer per interpretar, en versió per a banda simfònica, un conjunt de Cançons oblidades a ritme de petenera, bolero, havanera, masurca i xàquer.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article