Notícia

Els gegants del carnaval de Solsona estrenen casa

Lo Cal Boig es convertirà en un centre d’interpretació de la festa

Bestiari i ImatgeriaGegants
La museització de Cal Boig permetrà veure la imatgeria carnavalesca de Solsona permanentment
La museització de Cal Boig permetrà veure la imatgeria carnavalesca de Solsona permanentment | Solsona Experience

La cooperativa Solsona Experience, en col·laboració amb l’Associació de Festes del Carnaval de Solsona, ha museïtzat Lo Cal Boig. Amb aquest nom s’ha batejat el nou centre d’interpretació de la ciutat, que permetrà visitar els gegants de manera permanent i, a través de material fotogràfic i audiovisual, endinsar-se en els cinquanta darrers anys d’un dels carnavals més singulars de Catalunya. El local, situat al carrer de les Llices número 5, també comptarà amb una sala polivalent per fer-hi tallers.  Les entrades per visitar-lo es poden adquirir a través del web Entrades Solsonès

 

Exposició del vestuari dels Gegants del Pi

Fins al 3 d’abril, la Casa dels Entremesos de Barcelona acull ‘La toilette dels gegants’, un recorregut als vestuaris que han portat els Gegants del Pi des de la seva recuperació (1960). Més de cent imatges que prestigien la tasca de modistes, restauradors, joiers i sastres en la preparació de les figures. El títol de la mostra, comissariada per l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi, fa referència al nom amb el qual es coneixien les tasques d’arranjament dels gegants que es feien, durant els segles XIX i XX, abans de Corpus.

Com a complement de l’exposició, que es podrà visitar de dimarts a dissabte (10-13 h i 16-19 h) i els diumenges al matí (11-14 h), es preveu publicar un retallable per tal que els nens puguin pintar i vestir l’Elisenda, el Mustafà, l’Oriol i la Laia.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article