Notícia

Les danses tradicionals del Berguedà, a La Casa dels Entremesos

María del Agua Cortés i Eloi Escútia han recopilat informació sobre 78 danses de la comarca

Esbarts dansaires
Imatge històrica del Ballet de Déu de Berga (2002)
Imatge històrica del Ballet de Déu de Berga (2002)

Dijous 17 de febrer (20.00 h), la Casa dels Entremesos de Barcelona (plaça de les Beates, 2) acollirà la presentació Danses tradicionals del Berguedà. Recull històric, musical i coreogràfic, organitzada per l’Esbart Català de Dansaires (ECD). María del Agua Cortés i Eloi Escútia explicaran els detalls de la publicació homònima, publicada per Berguedana de Folklore Total en dos volums (2019 i 2020). Els autors també donaran un toc festiu a l’acte amb la interpretació d’algunes peces recollides en l’obra.

Montserrat Garrich, de l’Esbart Català, explica a Tornaveu que la recerca ofereix informació del context festiu de cadascuna de les danses -quan i on es ballen, a través de quins rituals, les persones que hi participen...- i la transcripció de la partitura i la descripció coreogràfica. La investigació comprèn les danses del segle XX i XXI, i ha requerit entrevistes, treball de camp i buidat bibliogràfic. Garrich també subratlla l’abast comarcal de l’estudi, atès que la majoria de publicacions actuals sobre dansa se circumscriuen a l’àmbit local.

La informació obtinguda a Danses tradicionals del Berguedà ha estat incorporada a l’Inventari de Danses Vives de Catlaunya, gestionat per l’ECD.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article