Notícia

La música festiva de ‘Les Violines’, en concert al Garrotxinàrius

El Tradicionàrius al territori acull dissabte 5 de febrer una actuació a la Sala el Torín d’Olot

Música tradicional
Les Violines un dels grups de referència a la història del folk català i enguany celebra els 25 anys
Les Violines un dels grups de referència a la història del folk català i enguany celebra els 25 anys

Oferir una nova sonoritat en l’àmbit de la música tradicional. Amb aquest repte naixia l’any 1996 el grup Les Violines, una proposta per reviure l’esperit de les festes majors als pobles del Pirineu on un sol violinista feia ballar i gaudir de la música tots els veïns. Primer amb quatre violinistes, i més endavant, amb acordió diatònic, baix i bateria, la proposta de Les Violines ha anat evolucionant fins que avui és un quintet amb tres violins, acordió diatònic i contrabaix que regala al públic un repertori basat en temes dels antics violinistes dels Pirineus i d’altres músics de la tradició musical catalana, però també fusiona la música d’altres països i crea composicions pròpies.

Tot plegat, una barreja explosiva que han batejat com l’estil “celtacatalà” i que podreu escoltar en el marc del Garrotxinàrius, la proposta del Tradicionàrius al territori, aquest dissabte 5 de febrer. El concert és a la Sala el Torín d’Olot a les 20 h i té un preu de 8 euros amb compra anticipada i de 10 euros a taquilla, i comptarà també amb l’actuació d’Ofolk i ICCO.

Al concert hi sonaran temes coneguts, com A tota corda, Vals de sant Martí o Xotis a Pequín, però també composicions que encara no han estat ni editades. La fundadora del grup ara fa vint-i-cinc anys, Simone Lambregts, i els seus components, han convertit Les Violines en un dels grups de referència a la història del folk català, a partir de la idea de reviure l’essència de les festes majors dels pobles pirinencs.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article