Notícia
Mor Manuel Cabero, pedagog i impulsor del cant coral
Cabero va ser fundador i director durant 40 anys del Cor Madrigal
Cant coralEl pedagog i director de cors Manuel Cabero (Barcelona, 1926) ha mort aquest diumenge als 95 anys. Cabero va ser una figura cabdal per l’impuls del cant coral als Països Catalans. El 1951, al costat de la seva esposa, la professora de cant Montserrat Pueyo, va fundar el Cor Madrigal, que va dirigir durant quaranta anys i amb el que donà a conèixer gran part del repertori coral català i europeu dels segles XVI i XVII i també el contemporani. Amb els anys va anar estenent amb cors satèl·lit, que acabarien per formar l’Agrupació Cor Madrigal.
Cabero va treballar, també, en el projecte de recuperació de l’antiga capella de música de Santa Maria del Pi (Barcelona), de la qual fou director fins al 2005.
Per encàrrec de la Universitat de Barcelona, el 1992, va fundar la Coral de Ciències de l’Educació (1992). Va compondre una única sardana, Viladecans (1947), que va esdevenir força popular. L’any 2002 va rebre la Creu de Sant Jordi.
Cabero també va fer també una gran tasca com a pedagog. Va impartir durant molts anys cursos de formació de directors en diverses institucions, com els Cursos Internacionals de Música de l’Orfeó Lleidatà a Cervera, la Federació Catalana d’Entitats Corals o l’Audicor (Aula de Direcció Coral). També va ensenyar arreu d’Espanya i en altres països europeus.
En la última gala dels Premis de Cors de Clavé, el maig de 2021 al castell de Montesquiu, Osona, Cabero va recollir el premi a la trajectòria, i en el seu parlament va animar als seus “col·legues” a viure la passió per “l’art coral”.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari
Atenció: com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació
Associacionisme Bestiari i Imatgeria Cant coral Castells i Falcons Catifaires Diables i dimonis Esbarts dansaires Festes i festivals Gegants Joc Tradicional Música tradicional Pastorets Patrimoni Immaterial Pessebristes Puntaires Sardanes Societats musicals Teatre Trabucaires Tres tombs Reflexió
Segueix-nos