Notícia

Ha mort l’escriptor i crític musical Jordi Maluquer

Va ser un dels fundadors de l’Avui i el segon directori del diari

Jordi Maluquer ha mort als 86 anys
Jordi Maluquer ha mort als 86 anys | Robert Ramos / El Punt Avui

En els anys de joventut, Maluquer (Barcelona – 1935) va alternar el conreu de la poesia i la narrativa (Premi Víctor Català 1962 per l’obra Pol·len). Durant les acaballes del franquisme, va treballar en la clandestinitat per a la creació de publicacions en català. Un empeny que va cristal·litzar, el 23 d’abril de 1976, en la creació del diari Avui, fundat a iniciativa de Maluquer, Enric Cirici, Jaume Vilalta, Josep Espar, Josep Maria Puig, i altres.

Maluquer va ser el segon director de la capçalera entre 1977 i 1982. Gairebé trenta anys després de ser-ne destituït, va retornar al periòdic com a Consell Editorial del diari (febrer 2010) i crític musical. També en l’àmbit de la comunicació, va ser president de Ràdio Associació de Catalunya (1994-98), membre del consell editorial d’El Punt, i columnista durant molts anys de la Revista Musical Catalana com a crític musical, faceta que també va exercir a El Correo Catalán i en el mateix Avui.

Més enllà de l’espai mediàtic, Maluquer va ser nomenat director general de Música, Teatre i Cinema del Departament de Cultura (1982), president de la Comissió Artística del Gran Teatre del Liceu (1989) i membre de la Comissió Artística de l’Orquestra Simfònica de Barcelona i Nacional de Catalunya.

El 2003 va publicar la biografia del compositor i crític musical Francesc Taverna-Bech

 

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article