Notícia

Les cançons nadalenques de Joan Tomàs

El Departament de Cultura publica un llibre de les peces compostes i harmonitzades pel folklorista

Música tradicional
Joan Tomàs tocant l'orgue
Joan Tomàs tocant l'orgue | Fons Joan Tomàs Parés

Des de fa anys i panys, moltes ràdios i establiments comercials ens bombardegen amb la cançó nadalenca de la Mariah Carey, al meu entendre insofrible i desproveïda de qualsevol encant, i la melodia enganxifosa del Last Christmas.  Per superar aquesta allau mediàtica anglosaxona, és bo (i necessari) refugiar-nos en les cançons tradicionals catalanes, ampliar-ne el repertori, conèixer les versions específiques de cada territori; en definitiva, promoure el coneixement del nostre patrimoni musical.

Aquesta és la tasca que ha realitzat Liliana Tomàs a ‘Cançons de Nadal’, un cançoner que  recull les cançons de temàtica nadalenca que va comprendre el mestre Joan Tomàs Parés, i també les harmonitzacions de les nadales que, com a folklorista, va recollir arreu de Catalunya. El llibre, publicat pel Departament de Cultura a través de Ficta Edicions, també inclou textos inèdits sobre les tradicions musicals nadalenques.

La presentació del cançoner, dissabte 29 de gener (18.00 h) al Petit Palau de la Música, comptarà amb la participació de l’editora Liliana Tomàs i  la  directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural Adelaida Moya. Els assistents podran gaudir de la interpretació d’algunes obres incloses en el llibre, a càrrec del cor Contrapunto vocale, dirigit per Josep Miquel Mundán, i el duet format pel pianista Jordi Humet i la soprano Marta Garcia Cadena.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article