Notícia

Torna el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga

Després d’un any sense activitat per la Covid-19, dissabte 15 de gener es rememoren les desfilades d’imatgeria dels segles XVII i XVIII

Gegants
La festa dona inici al calendari festiu barceloní
La festa dona inici al calendari festiu barceloní

La pandèmia va obligar a suspendre el Seguici de l’any 2020, però enguany ja està tot a punt per tornar al carrer. I a Barcelona, el Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga és també el tret de sortida de la temporada gegantera a la ciutat. Es tracta d’un acte que rememora les desfilades d’imatgeria festiva que es feien als segles XVII i XVIII a la ciutat. Enguany la festa es farà el dissabte 15 de gener i la cercavila partirà del Fossar de les Moreres, a tocar de Santa Maria del Mar, per anar cap a l’església de Santa Maria del Pi. El convidat d’honor d’enguany serà el Ball dels Set Pecats Capitals de Tarragona, una dansa que representa la lluita entre els pecats i les virtuts.

El Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga és un acte que organitzen conjuntament l’Associació d’Amics dels Gegants del Pi i la Colla Gegantera del Casc Antic. La festa començarà amb la plantada a les 18.30h al Fossar de les Moreres, on, es podrà gaudir dels gegants grans i petits del Pi, els de Santa Maria del Mar, els Gonfanons de les dues basíliques, el Lleó de la Ciutat, el Dofí del Casc Antic, la Mulassa de Barcelona i el Ball dels Set Pecats Capitals de Tarragona.

La cercavila farà l’itinerari tradicional, és a dir, travessarà el barri de Sant Pere, Santa Caterina i la Ribera fins a arribar a la plaça del Pi, al barri Gòtic. Cap a les 20 h el seguici entrarà dins la basílica del Pi, on les diverses peces faran els balls d’honor. L’ordre dels balls serà: el Lleó, el Dofí, la Mulassa, els Gegants de Santa Maria del Mar, els quatre Gegants del Pi i el Ball dels Set Pecats Capitals de Tarragona. S’acabarà amb el moment culminant de la diada, el ‘Ball a quatre’, és a dir, el ball dels quatre gegants grossos de les dues basíliques: el Rei Salomó i la Reina de Saba, l’Elisenda i en Mustafà. És una dansa única a Catalunya que només es balla en aquest acte.

El Seguici de les Basíliques de la Barcelona Antiga es fa en aquests primers dies de l’any perquè una de les desfilades més espectaculars d’imatgeria festiva que hi ha documentades a Barcelona es va fer l’any 1601 amb motiu de la canonització de sant Ramon de Penyafort, que té la diada el 7 de gener.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article