Notícia

Els guanyadors dels Premis Ateneus 2021

Durant l’acte de lliurament, Pep Morella ha reivindicat el retorn dels béns espoliats pel franquisme als ateneus

Associacionisme
Els guanyadors dels Premis Ateneus 2021
Els guanyadors dels Premis Ateneus 2021

Seixanta-cinc entitats havien presentat candidatura en les cinc categories dels 32 Premis Ateneus, convocats per la Federació d’Ateneus de Catalunya (FAC). Els guanyadors s’han conegut en la gala celebrada ahir al vespre a la carpa del Circ Històric Raluy. Durant l’acte s’ha pogut gaudir de quatre peces de VEKANTE, el nou espectacle de la companyia del Teatre Circ Rosa Raluy.

En el parlament d’obertura, Pep Morella ha reclamat el retorn dels béns espoliats pel franquisme als ateneus.  El president de la FAC ha demanat que “l’Estat reconegui el paper d’unes entitats que, més enllà de la seva inclinació ideològica, eren -i són- espais socioculturals en què es promovien la llibertat individual i col·lectiva a través de l’educació, la difusió cultural, la solidaritat i la cooperació”.

Per primera vegada, els Premis Ateneus han inclòs un guardó honorífic, que enguany ha recaigut a La Cubana, en reconeixement a una companyia teatral amb quaranta anys de trajectòria que té el seu origen en el Casino Prado Suburense de Sitges.

En la categoria Jove, proposa!, el jurat ha concedit al guardó als Lluïsos d’Horta de Barcelona pel projecte “Comissió Lila”, gràcies al qual l’entitat podrà treballar des d’una perspectiva de gènere. El premi en la categoria Treball en xarxa s’ha atorgat a una altra iniciativa de transformació social, la presentada pel Centre Ateneu Democràtic i Progressista de Caldes de Montbui amb el projecte COOBERT, cooperativa d’habitatge, impulsat conjuntament amb la Cooperativa 70 i Apindep Ronçana SCCL.

Les bases dels 32 Premis Ateneus contemplades tres guardonats en les categories Comunicació Associativa, Creativitat Artística i Foment de la Participació. Els primers premis han estat concedits, respectivament, a l’Associació Núria Social d’Olot, al Patronat de la Catequística de Figueres i a l’Associació El Trinquet de Centelles.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article