Notícia

Les bèsties de ploma tornaran a ballar per la Fira del Gall de Vilafranca

Diumenge 19 de desembre se celebra la XXIV Mostra de Bestiari Festiu de Ploma

Bestiari i Imatgeria
La mostra aplegarà nou galls, gallines i altres bèsties de ploma
La mostra aplegarà nou galls, gallines i altres bèsties de ploma | Agrupació del Bestiari Festiu

Per Nadal, els galls i gallines ocuparan de nou llocs destacats a la taula, a les fires i als mercats, a les cançons populars i a les misses. I tornaran també al carrer, amb ocasió de la XXIV Mostra de Bestiari Festiu de Ploma de Vilafranca del Penedès, una cita que l’any passat es va haver de cancel·lar per la pandèmia. A la trobada hi participaran nou figures festives d’arreu de Catalunya, entre elles, el recent Gall de la Pobla de Montornès.

La 357a Fira del Gall de Vilafranca, després d’una edició anterior celebrada majoritàriament a les xarxes, recupera el format i les activitats habituals, entre elles, la tradicional Mostra de Bestiari Festiu de Ploma, a punt de complir el quart de segle. És una de les cites més rellevants del calendari bestiari festiu, que ofereix una bona representació de les bèsties amb plomes i ales del país: aviram, aus i rapinyaires i també éssers fantàstics i mitològics.

A la festa d’enguany hi participaran nou figures de diversos punts de Catalunya i de diverses èpoques, des del Gall de la Pobla de Montornès (Tarragonès), construït en plena pandèmia i  estrenat a l’agost d’aquest any, un homenatge als avis i àvies de la població, fins a la més antiga, el Mussolot del Campanar de Vilafranca, una bèstia creada als anys 70 per Jaume Trius.

A elles s’hi sumaran el Gall Abraxas de Palau-Solità i Plegamans, el Griu d’Artesa de Lleida, el Basilisc de Reus, l’Àliga del barri de Sant Julià i l’Aligueta Tramuntana de Vilafranca. No faltaran a la cita la parella del Gall Tomasot i la Gallina Ballarica, també de Vilafranca, obra de Dolors Sans i símbol de la Fira del Gall.

El programa de la festa començarà a les 9.30h, amb l’arribada i plantada del bestiari a l’avinguda de Catalunya, davant de la carpa gastronòmica. A les 11h els infants podran portar el seu xumet a la Gallina Ballarica, a canvi d’un dolç record i al migdia una cercavila fins a la plaça de la Vila, on es farà la ballada de lluïment.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article