Notícia

L’ENS participarà en el 16è Comitè Intergovernamental per a la Salvaguarda del Patrimoni Cultural Immaterial de la UNESCO

La confederació hi representa l’associacionisme cultural català des de 2013

Associacionisme
El Comitè Intergovernamental deliberarà la candidatura dels cants i les danses dels inuit a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.
El Comitè Intergovernamental deliberarà la candidatura dels cants i les danses dels inuit a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial.

El repunt internacional dels contagis ha impedit la celebració presencial del Comitè, inicialment previst a la República de Sri Lanka, i que finalment se celebrarà telemàticament entre el 13 i 18 de desembre. El programa preveu la deliberació de 59 candidatures: la majoria (48) volien ser inscrites a la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, sis altres demanen entrar a la Llista de Salvaguarda, i les cinc restants desitgen ser reconegudes en el registre de Bones Pràctiques de Salvaguarda.

Altres punts contemplats en el programa del Comitè són la tria de l’Òrgan Avaluador pel cicle 2022, la deliberació sobre els mecanismes que hauran de seguir les candidatures a partir d’ara per ser inscrites en qualsevol de les tres llistes, i també el seguiment de les mesures de protecció que els Estats han d’aplicar en aquells elements que ja hi figuren.

En paral·lel a la celebració del Comitè, la ICH NGO Fòrum (Fòrum d’ONGs Acreditades per la UNESCO) ha preparat una extensa agenda d’activitats:  un Simposi internacional, una sessió de treball de les regions infrarepresentades a l’entitat,  la reunió entre membres de l’Òrgan Avaluador i els integrants dels Working Groups i la celebració de l’Assemblea General del Fòrum, en la qual s’escollirà la nova Junta Directiva de l’entitat.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article