Notícia

‘Cor de Vellut’, l’herència de l’activista Jaume Guasch en un documental

Coincidint amb el desè aniversari de la seva mort, un documental fa valdre el seu paper en el creixement cultural de Tarragona

Esbarts dansaires
Dirigit pel seu fill Sergi Guasch, el documental s’ha estrenat a la seva ciutat
Dirigit pel seu fill Sergi Guasch, el documental s’ha estrenat a la seva ciutat

Es va guanyar el títol d’activista cultural per excel·lència de Tarragona. Va dedicar tota la seva vida al creixement cultural de la seva ciutat, “amb una personalitat forta i exigent, i amb un cor noble i altruista”. És Jaume Guasch i Pujolà, traspassat ara fa deu anys i protagonista del documental Cor de vellut, el llegat de Jaume Guasch, dirigit pel seu fill Sergi Guasch i produït per l’Esbart Santa Tecla, que, a través de 18 entrevistes a persones que el van conèixer repassa la seva trajectòria i fa valdre la seva tasca tant en l’àmbit purament artístic com en la implicació en la Festa de la seva ciutat.

Jaume Guasch i Pujolà va néixer el 9 de setembre del 1957 a Tarragona. Era fuster, però la seva vocació era la cultura, i el 1971, després de participar durant dos estius en un curs de sardanes, va ser un dels dansaires-fundadors de l'Esbart Santa Tecla. Des de llavors, Guasch es va dedicar a donar a Tarragona la riquesa cultural que es mereixia.

De fet, va crear les coreografies del Cos de Dansa i va recuperar balls del Seguici Popular de Tarragona. També va crear els balls de la Víbria i de l'Àliga, entre d'altres. Les seves grans obres van ser els espectacles de gran format, com les Contalles de Sant Magí i el Retaule de Santa Tecla.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article