Notícia

Sant Feliu de Guíxols celebra el lliurament dels Premis Capital de la Sardana 2021

El Teatre Auditori Narcís Masferrer acollirà l'acte aquest 18 de desembre, on també es presentarà la Guia Sardanista 2022

Sardanes
El Teatre Auditori Narcís Masferrer acollirà l'acte aquest 18 de desembre, on també es presentarà la Guia Sardanista 2022
El Teatre Auditori Narcís Masferrer acollirà l'acte aquest 18 de desembre, on també es presentarà la Guia Sardanista 2022 | Confederació Sardanista de Catalunya

Després d'uns mesos de la celebració de l'acte de proclamació de Sant Feliu de Guíxols com a Capital de la Sardana 2021, el municipi del Baix Empordà acollirà un doble esdeveniment que concedirà els Premis Capital de la Sardana 2021 i presentarà la Guia Sardanista 2022. La cita serà aquest pròxim dissabte, 18 de desembre, a les 18.30 h, al Teatre Auditori Narcís Masferrer de Sant Feliu de Guíxols.

L'acte lliurarà un total de set guardons i tres medalles al mèrit a entitats i personalitats que han desenvolupat una tasca de difusió i defensa de la sardana i la dansa tradicional, i també comptarà amb un acompanyament musical a càrrec de la cobla Berga Jove i el cantant Arnau Tordera.

L'esdeveniment també presentarà la Guia Sardanista 2022, que és el llibre de referència que recull els principals actes sardanistes de Catalunya, Andorra i el Nord de Catalunya. Tots aquells aplecs i concursos sardanistes que se celebren durant l'any, es presenten a la guia incorporant la població on es porten a terme, l’hora, l’indret i les cobles que hi actuen. A més, el llibre també presenta d'altres informacions d'interès, com ara el contacte amb diverses cobles en actiu o d'altres activitats sardanistes complementàries.

Després d'un any d'incertesa i de l'ajornament de la capitalitat l'any 2020, el municipi de la Costa Brava s'ha convertit aquest any en el centre del món sardanista, acollint diverses ballades, concerts, xerrades, exposicions, tallers, propostes festives i de reflexió. L'objectiu principal ha estat divulgar la sardana a tots els públics (especialment al jovent i les escoles), i també homenatjar al compositor de sardanes Juli Garreta, natural del municipi. 

Amb la celebració dels Premis Capital de la Sardana 2021, Sant Feliu de Guíxols encara la recta final de la seva capitalitat, que s'allargarà fins al mes de març de l'any vinent. La ciutat de Balaguer serà l'encarregada de prendre'n el relleu. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article