Notícia

La XVIII Biennal del Pessebre Català presenta una exposició virtual per una quarantena de pessebres

La mostra, que organitza la Federació Catalana de Pessebristes, es pot visitar fins al 6 de gener

Pessebristes
Naixement Monumental, de l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell
Naixement Monumental, de l'Agrupació de Pessebristes de Sabadell

La Federació Catalana de Pessebristes ha inaugurat aquest dimecres 8 de desembre la XVIII Biennal del Pessebre Català, un esdeveniment que s’estrena amb format virtual. L’exposició, que reuneix les creacions de 44 entitats pessebristes, és una  mostra representativa del pessebrisme actual de Catalunya i de les Illes Balears. Es pot visitar en aquest link.

La Federació Catalana de Pessebristes ha optat per aquest format per tal d’adaptar-se a les restriccions de la pandèmia i amb l’objectiu d’arribar a més públic arreu del país, “ja que la Biennal requereix d’una gran mobilitat, tant en la seva organització i muntatge, com després per poder-la visitar, explica el seu president, Ramon Albornà. “Vam voler experimentar amb nous formats, fent ús de les possibilitats que ens ofereixen les xarxes i que tan útils ens han estat aquests darrers mesos per mantenir la nostra activitat”, afegeix.

L’exposició reuneix molts pessebres, naixements, adoracions dels Reis, anunciates als pastors, algunes escenes sobre la fugida a Egipte o la infantesa de Jesús, i també altres propostes menys habituals, com ‘Fent cagar el Tio’, de l’Associació de Pessebristes de Vilanova i la Geltrú, la ‘Festa del Pi a Centelles’, de Pessebristes de Can Manso.

La Biennal també es podrà seguir a les xarxes socials de la Federació, especialment al nou canal d’Instagram @pessebrescat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article