Notícia

La cultura popular celebra la inauguració de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família

El cerimonial de cultura popular ha comptat amb la participació d'esbarts, sardanistes, castellers, gegants i imatgeria de la ciutat

Festes i festivals
Estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família
Estel de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família | Pep Daudé / Sagrada Família

Des d’aquest dimecres, el cel de Barcelona té un nou estel: el de la torre de la Mare de Déu de la Sagrada Família. L’estrella, feta de vidre i acer i aixecada a 138 metres d’alçada, s’ha encès per primera vegada aquest dimecres durant una eucaristia i un acte de benedicció al vespre.

Prèviament, des de les 10.30 h, va tenir lloc un cerimonial de cultura popular a l’interior de la basílica que ha comptat amb la participació de colles de cultura popular del barri i de la ciutat: la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, l’Esbart Gaudí, els Castellers de la Sagrada Família, la Confederació Sardanista de Catalunya, l’Àliga de la Ciutat, els Capgrossos Macers i els Gegants de la Ciutat. També hi seran presents els Gegants de la Sagrada Família i la gegantona Crespinella, que rebran els convidats al temple. En acabar, a les 12 h, s’ha celebrat una ballada de sardanes a la plaça de Gaudí, amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona.

 

Dues setmanes de festa de cultura popular

Les activitats de cultura popular s’allargaran diversos dies. El dissabte 11 de desembre hi haurà jocs infantils a la plaça de la Sagrada Família amb la companyia de jocs l’Anònima; cercavila de gegants amb convidats gaudinians de Riudoms, la Pedrera, la Crespinella i la Sagrada Família i danses populars bolivianes. L’endemà diumenge es podran gaudir d’una exhibició castellera amb els Castellers de la Sagrada Família, danses populars amb l’Esbart Gaudí i l’Esbart Ciutat Comtal i més jocs infantils.

El dissabte 18 hi haurà actuació dels Falcons de Barcelona, galejada trabucaire i espectacle de foc estàtic a càrrec dels Bestialots Espurnats de la Sagrada Família. El programa clourà dimarts 21 amb un concent de nadales amb corals infantils a la façana del Naixement (18.30 h), amb la col·laboració de l’Escola de Música de l’Eixample i el Palau de la Música Catalana.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article