Notícia

Els Pastorets oferiran prop de 200 representacions aquest Nadal

El dissabte 18 de desembre arrenca la temporada a Barcelona, Collbató, Rubí, Sabadell, Sitges i Premià de Mar

Pastorets
El Casal Popular de Rubí acollirà les primeres representacions de la temporada el 18 de desembre
El Casal Popular de Rubí acollirà les primeres representacions de la temporada el 18 de desembre

Teatres i sales d’assaig i grups de Pastorets d’arreu de Catalunya ultimem els preparatius per arrencar, el dissabte 18 de desembre, la temporada 2021-22. En total s’estima que una cinquantena de grups faran unes 200 representacions, el doble de la temporada passada, marcada clarament per les restriccions imposades per la Covid-19. Més del 80% dels grups que conformen la Coordinadora de Pastorets de Catalunya oferiran representacions enguany, doblant xifres de l’any passat, però encara lluny de recuperar el volum de grups i representacions d’abans de la pandèmia.

Aquest dimecres la Coordinadora de Pastorets ha donat el tret de sortida a la nova temporada, amb una presentació simultània feta a Berga, L’Espluga de Francolí, Manresa, Terrassa i Valls. L’acte va voler simbolitzar la diversitat i diàspora de grups que hi ha arreu del país, ja que s’han programat prop de 200 representacions a una cinquantena de municipis de tot Catalunya.

Després de la temporada atípica de l’any passat, marcada per diferents adaptacions i propostes alternatives, la principal novetat d’enguany és la recuperació de la normalitat, ja que la majoria de grups que no van poder fer representacions tornaran a pujar a l’escenari. Així i tot, es mantenen algunes mesures de seguretat, com la mascareta, assajos en grups reduïts o reducció del nombre de persones dalt l’escenari. A Berga, els Pastorets repetiran l’aposta de l’any passat, amb un espectacle immersiu per diferents espais del centre històric de la ciutat. I a Mataró també mantindran el format de l’any passat, ‘Els Pastorets com mai els has vist’, un espectacle més reduït i proper i amb posada en escena molt més contemporània.

Des de la Coordinadora de Pastorets, destaquen l’esforç que s’ha fet per part dels grups per recuperar la normalitat de les representacions i fer valdre la tasca que fan, de manera altruista, les prop de 6000 persones que conformen aquest moviment social. El coordinador general, Josep Peramiquel, ha fet una crida a gaudir d’aquesta tradició, i ha recordat que “és un espectacle complet i únic que combina la música, dansa, teatre, història i cultura popular”, i ha insistit que la cultura és segura.

La temporada es tancarà el 13 de febrer amb Els Pastorets del Vendrell i El primer Nadal dels Pastors, adaptació lliure del text de mossèn Rossend Fortunet. Trobareu la informació de totes les representacions a la pàgina web de la Coordinadora, www.pastoretsdecatalunya.cat, que han renovat per complet aquest any.  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article