Notícia

Les catifaires de Badalona homenatjaran Joan Novell el dissabte 27 de novembre

L’entitat recordarà el seu fundador amb la confecció d’una gran catifa davant l’església de Santa Maria

Catifaires
Joan Novell va estar molt implicat en el món catifaire i de la cultura popular
Joan Novell va estar molt implicat en el món catifaire i de la cultura popular | Associació Catifaires de Dalt la Vila

L’Associació de Catifaires de Dalt la Vila de Badalona celebrarà aquest dissabte una jornada d’homenatge a qui va ser fundador de l’entitat i secretari de la Federació Catalana d’Entitats Catifaires, traspassat el 26 de maig del 2020 per la Covid. La jornada inclourà la confecció d’una catifa d’art efímer de 8x11 metres, la més gran que s’hagi fet al municipi, i diverses actuacions de cultura popular.

Les activitats s’iniciaran a les 7 del matí, amb la confecció de la catifa per part de Catifaires de Dalt la Vila i també d’artistes d’arreu del territori, convidats per la Federació Catalana d’Entitats Catifaires. Després es farà el lliurament dels premis del II Concurs de Fotografia en memòria de Josep Castillo.

A la tarda, a partir de les 17 h, catifaires, amics i companys de Joan Novell es trobaran a l’església dels Pares Carmelites per l’acte d‘homenatge. En acabar es farà la desfeta de la catifa i actuacions de cultura popular, amb els campaners de Badalona, diables de Badalona, el Típic Ball de Bastons de Canyet i Bufons de Foc i Toc.

En Joan Novell (1967-2020), veí del barri de Dalt la Vila de Badalona, va ser una persona molt implicada en l’associacionisme, la cultura popular, i en especial en l’àmbit catifaire i de l’art efímer. El seu paper va ser fonamental en la constitució de l’Associació Catifaires de Dalt Vila, el gener de 2014, i des de llavors va exercir la seva presidència. Novell va ser també secretari de la Federació Catalana de Catifaires, i va participar en l’elaboració de catifes arreu de Catalunya i del món, “portant el nom de Badalona i del barri Dalt la Vila per Roma, Noto (Sicília), Perpinyà, Brussel·les, Carrión de los Condes (Palència) i Santiago de Compostela (A Coruña)”, segons han destacat des de l’entitat catifaire.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article