Notícia

La Coordinadora de Pastorets de Catalunya estrena web

S’hi poden consultar els horaris de les representacions d'aquesta temporada

Pastorets
Portada del web de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya
Portada del web de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya

Endinsar-nos en el món dels pastorets serà més fàcil i atractiu gràcies al nou portal de la Coordinadora de Pastorets de Catalunya (CPC). La web creada per Fila 12 presenta una imatge renovada, és accessible des de qualsevol dispositiu mòbil, i ofereix una navegabilitat més intuïtiva als usuaris.

A pastoretsdecatalunya.cat s’hi podrà consultar les més de 250 representacions de cada temporada de pastorets, el directori d’entitats que organitzen les funcions arreu del Principat i la relació de textos coneguts de l’obra més popular de Catalunya. A més, també s’hi anunciaran notícies  de la Coordinadora  – trobades, fotoconcurs, ajuts a la investigació, congressos- i de les entitats membres. Entre aquelles, destaca l’organització del IV Congrés de Pastorets de Catalunya, previst el 12 de març de 2022 a l’Espluga de Francolí.

Més enllà d’oferir informació d’actualitat, en el web també es repassa l’arrelament històric dels Pastorets: les primeres representacions a Catalunya (documentades el 1678), els textos més antics que s’han conservat dels segles XVIII i XIX, i més recentment, la dignificació de les obres gràcies als textos contemporanis de Frederic Soler Pitarra, Lluís Millà, Francesc d’Assís Picas, Ramon Pàmies i Josep Maria Folch i Torres.

En la secció Què són els Pastorets?, la Coordinadora reivindica que, a més de ser una eina de relació i cohesió social, els grups treballen amb un gran rigor escènic i constitueixen una escola de teatre de primera magnitud. “Els Pastorets i la cultura popular -defensen des de la CPC- no són elements fòssils, ans al contrari, estan vius, es transformen i s’alimenten constantment de noves aportacions. Si no fos per aquesta constant adaptació, com s’entendria la seva pervivència al llarg dels anys i la vitalitat que expressen actualment?”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article