Notícia

Festival Càntut: quan la música i el cant se sent a tot arreu

Cassà de la Selva acull del 19 al 21 de novembre aquest festival, que el 2020 es va ajornar a causa de la Covid-19

Música tradicional
El festival neix l'any 2012 per recollir i difondre el patrimoni musical de les comarques gironines
El festival neix l'any 2012 per recollir i difondre el patrimoni musical de les comarques gironines

Una vintena de propostes entre concerts, exposicions, documentals, activitats familiars i presentacions, amb noms com Mayalde, Més lloc per a la fosca, Fetus i Jaume Arnella, Artur Blasco i Arnau Obiols, Marala, Reggae per xics i Paula Grande i Anna Ferrer, entre d’altres. És la carta de presentació de la cinquena edició del Festival Càntut, que després d’haver-se ajornat el 2020 a causa de la Covid-19, arriba a la cinquena edició. Serà a Cassà de la Selva entre el 19 i el 21 de novembre, una població que es veurà envaïda durant res dies per cant i música per tots els racons.

El projecte Càntut neix l'any 2012 per recollir i difondre el patrimoni musical de transmissió oral de les comarques gironines. I a dia d’avui compta amb tres vessants: el cançoner, amb més d'un miler de cançons amoroses, picaresques, infantils, religioses, històriques... recollides per caçadors de cançons i cantades per persones grans; el festival, que es duu a terme durant la tardor a Cassà de la Selva amb l'objectiu de fer viure aquests repertoris, i les produccions, amb projectes amb vida pròpia que enllacen la tradició oral amb l'actualitat.

De fet, Càntut va més enllà del festival. La feina es fa durant tot l’any, recollint i difonent les músiques de tradició oral. Durant el festival, l’exhibeix aquest patrimoni, però alhora es fa partícip el visitant, que té l’oportunitat de cantar en comunitat.

Podeu consultar la programació en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article