Notícia
Jazz i sonoritats valencianes al 20è Festival de Bandes de Catalunya
La Beat Band de l’Associació Musical Symphocat i La Valenciana actuaran a L’Auditori diumenge 21 de novembre
Societats musicalsMostrar l’àmplia diversitat de sonoritats de les bandes, l’excel·lència dels músics i directors catalans, i també dialogar amb el teatre i la dansa són els objectius del 20è Festival de Bandes de Catalunya, que aterrarà diumenge 21 de novembre (18:30 hores) a L’Auditori. Excepcionalment, serà el segon festival d’aquest any, ja que el mes de juliol es va celebrar una edició extraordinària per tal d’impulsar la represa i de recuperar l’edició de 2020 suspesa per la pandèmia.
Per Joan Cañagueral, president de la Federació Catalana de Societats Musicals (FCSM), organitzadors de l’acte, d’aquesta manera es vol mostrar “als músics i a la societat un missatge de resiliència davant la pandèmia, amb prudència i totes les mesures de seguretat haurem celebrat el festival d’enguany i recuperat el de l’any passat”. Cañagueral es mostra esperançat de cara al concert del 21 de novembre, que serà ja sense restriccions d’aforament, tot i que el públic haurà de dur posada la mascareta.
Dues bandes barcelonines molt diverses
El festival ha convidat a dues bandes de qualitat i molt arreglades a Barcelona, que oferiran propostes molt diverses. A la primera part del concert actuarà la Beat Band de l’Associació Musical Symphocat, integrada per una trentena de joves músics. Dirigits per Joan Vayreda, oferiran un repertori jazzístic, amb clàssics com el Concerto for Clarinet, d’Artie Shaw, o The Chicken, d’Alfred Pee Wee” Ellis. També hi haurà un diàleg de la música amb el teatre i la dansa, amb un espectacle de titelles, amb l’actriu Laura Guiteras, i uns ballarins de tango al compàs del Libertango, d’Astor Piazzolla.
A la segona part, la Societat Musical del País Valencià a Barcelona ‘La Valenciana’, dirigida per Vicent Pérez i Esteban ‘Coleto’, traslladarà al públic a sonoritats d’aquesta terra. El repertori inclourà peces com La vella d’Albaida, de Francisco Esteve Pastor; el poema simfònic Cançons de mare, de Rafael Talens Pelló, inspirat en sonoritats de la Cullera i la Ribera Baixa, i el Danzón n.2 d’Artur Márquez, una barreja amb el folklore mexicà.
Les entrades es poden adquirir en les taquilles de L’Auditori en aquest enllaç.
No hi ha cap comentari
Comenta aquest article
Informa sobre aquest comentari
Atenció: com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i oferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús. Més informació
Associacionisme Bestiari i Imatgeria Cant coral Castells i Falcons Catifaires Diables i dimonis Esbarts dansaires Festes i festivals Gegants Joc Tradicional Música tradicional Pastorets Patrimoni Immaterial Pessebristes Puntaires Sardanes Societats musicals Teatre Trabucaires Tres tombs Reflexió
Segueix-nos