Notícia

La Unió Musical del Bages oferirà un concert a la Seu de Manresa per contribuir a la restauració de l’orgue

El concert serà dissabte 30 d’octubre a les 21h a la nau central de la basílica

Societats musicals
La Unió Musical del Bages actuarà de forma benèfica, i tota la recaptació anirà destinada a la campanya de restauració de l’orgue
La Unió Musical del Bages actuarà de forma benèfica, i tota la recaptació anirà destinada a la campanya de restauració de l’orgue

Amb el títol, ‘Escolta, sent, imagina’, serà un concert únic i amb un repertori fet a mida a la basílica de Santa Maria, que convidarà als assistents a aguditzar els sentits. La recaptació de les entrades, al preu de 10 €, es destinarà íntegrament a finançar la campanya de restauració de l’orgue, que s’està duent a terme des del passat desembre.

Sota la batuta de Dídac Mirallas, la Unió Musical del Bages interpretarà un repertori que inclou obres com Yellow Mountains, Odilia o Ammerland, de Jacob de Haan, i la banda sonora de Lawrence d’Arabia, de Maurice Jarre, entre d’altres. Amb l’orgue com a protagonista, el concert vol convidar a fer volar la imaginació tot escoltant la narració, la música i, sobretot, les sensacions, amplificades per l’escenari de la basílica. Per a Josep Maria Sala, president de la Unió Musical del Bages. “Tota la música agafarà una nova dimensió a la Seu de Manresa, també cuidarem la posada en escena, ja que la il·luminació sobre les pedres de la nau gòtica agafarà un component atmosfèric que agradarà al públic”.

Campanya de restauració 

El concert serà la cloenda del programa de celebració del Dia de la Seu, que any rere any organitza l’Associació Amics de la Seu per donar a conèixer i dinamitzar el patrimoni de la basílica manresana, i que enguany col·labora en la campanya Restaurem l’orgue del cor de Catalunya.

El projecte de restauració de l’orgue parteix d’un pressupost molt elevat (300.000 €), la qual cosa fa imprescindible la participació ciutadana a través de diferents actes de divulgació cultural i musical. L’instrument, construït per Silvio Puggia l’any 1922 a l’abadia de Montserrat i adquirit per la Seu de Manresa l’any 1972, presenta diverses problemàtiques degudes al pas del temps: desafinació, desperfecte en la fusteria, desgast en els teclats... Des del desembre de 2020 es troba al taller del mestre orguener Carlos M. Álvarez, on, a més de només de restaurar i reconstruir la seva part instrumental, també en faran altres millores, com la incorporació de deu nou registres als vint existents i de 461 tubs (actualment en té 1437).

Les entrades es podran adquirir el mateix dia de l’acte a la basílica.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article